Spor 15 yıl sonra Everest'e tırmanacak

15 yıl sonra Everest'e tırmanacak

Paylaş
15 yıl sonra Everest'e tırmanacak

AKUT Başkanı ünlü dağcı Nasuh Mahruki, 15 yıl aradan sonra yeniden "Dünyanın Çatısı" olarak nitelendiren Everest Dağı'na çıkacak

Everest Dağı'na çıkmayı başaran ilk Türk dağcı olan Mahruki, 30 Mart'ta başlatacağı tırmanışını, en geç 3 Haziran'a kadar tamamlamaya çalışacak.

Mahruki, tırmanışta yol arkadaşlığını yapacak olan Yılmaz Sevgül ve kendilerine sponsorluk desteği veren Cantek Soğutma Sistemleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karaca ile birlikte Hilton Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Uzun bir aradan sonra yeniden Everest Dağı'na tırmanacak olmanın heyecanını yaşadığını belirten Nasuh Mahruki, "Bundan 15 yıl önce dünyanın en yüksek dağı olan 8848 metrelik Everest'e ilk Türk tırmanışını gerçekleştirmiş, aynı zamanda dünyanın en yüksek noktasına ulaşan ilk müslüman dağcı olmuştum.

Profesyonel spor hayatımın en önemli başarılarından biri olan bu tırmanışın üzerinden geçen zaman içerisinde, Himalayalar'a ilgim ve tutkum artarak devam etti. Daha önce tırmanışımı kuzeyden yapmıştım. Bu sefer güneyden zirveye çıkmaya çalışacağım" dedi.

Ünlü dağcı, daha önce tırmanış yaptığı 8 bin metre üzerindeki birkaç dağa oksijen desteği almadan çıktığını ifade ederek, "Everest'e çıkan 14 Türk sporcunun hepsi oksijen desteği aldı. Ben de ilk tırmanışımda öyle yaptım. Şimdi ise oksijen desteği almadan tırmanarak, bir ilki daha başarmak istiyorum" diye konuştu.

Ali Danaş/DHA

Haberin Devamı