Gündem 150 bin kurbanlıkla 40 milyon TL vurgun

150 bin kurbanlıkla 40 milyon TL vurgun

Paylaş
150 bin kurbanlıkla 40 milyon TL vurgun

Kurban kesim ihalesini alan firmalar üzerine savcılığın sürdürdüğü soruşturmada dün Diyarbakır'da 9 kişi daha gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın açtığı soruşturmada polis önceki gün 8 ilde operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda Deniz Feneri Derneği, Mehmetçik Vakfı, LÖSEV ve Türk Hava Kurumu’nun başkanları ile bu derneklerden vekaletle kurban kesim ihalesini alan MAY-et, Yavuzer ve 4 et firmasının yöneticileri gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Et firmalarının geçen bayramda vatandaşların yardım derneklerine kestirmek için vekalet verdiği 150 bin kurbanlığı sahte makbuzlarla kesmedikleri halde kesilmiş gibi gösterdikleri ileri sürülüyordu.

ÇETEDEN İMAM DA ÇIKTI

Savcılığın sürdürdüğü soruşturmada dün Diyarbakır’da 9 kişi daha gözaltına alındı. Savcılık, 65 zanlı için dün mahkemeden 4 günlük ek gözaltı süresi aldı. Kurban Bayramı öncesi dört kurum da, yurtiçinden vekaletle kurban kesim bedelini 280 TL olarak açıklamıştı.

Firmalarla 150 bin hayvanın kesimi için anlaşma yapıldığı hesaba katıldığında, vurgunun miktarının 40 milyon lirayı aşacağı tahmin ediliyor. Operasyonda Ankara’da bir imamın da gözaltına alındığı öğrenildi.

İmamın, kesilmeyen kurbanların İslami usullere göre kesildiğini gösteren sahte belgelere imza attığı belirlendi.

Haberin Devamı