Yaşam 150 köylü ilk kez uçtu

150 köylü ilk kez uçtu

Paylaş
150 köylü ilk kez uçtu

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki Uluslararası Sportif Havacılık Merkezinin yürüttüğü, "Uçmayan Köy Kalmasın" projesiyle daha önce uçağa binmemiş vatandaşlar, ilk kez uçmanın heyecanını yaşadı

Eskişehir'de havacılık merkezi yakınlarındaki Aşağıkepen ve Yukarıkepen kırsal mahallelerinde yaşayan 150 kişi, "Cessna 172" tipi sportif uçakla havalandı.

Haberin Devamı

SERTİFİKA ALDILAR

Uçağa binen vatandaşlar bölgeyi yukarıdan görme imkanı buldu. Etkinliğin sonunda katılımcılara uçuş sertifikası verildi.

Sportif havacılık için gerekli her türlü donanıma sahip tesiste 2016 yılında hayata geçirilen "Uçmayan Köy Kalmasın Projesi" ile bugüne kadar bölgedeki 10 kırsal mahallede yaşayan ve daha önce uçağa binmemiş 2 bin kişinin "ayakları yerden kesildi".

'KÖYLÜLERİMİZİ GÖKYÜZÜYLE BULUŞTURUYORUZ'

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezinin organizasyon komitesi üyesi Işıl Görenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi olarak başlattıkları "Uçmayan Köy Kalmasın" etkinliğinde vatandaşları ücretsiz uçurduklarını söyledi.

(Işıl Görenoğlu)

Bugünkü etkinlikte Aşağıkepen ve Yukarıkepen kırsal mahallelerindeki vatandaşlarla bir araya geldiklerini anlatan Görenoğlu, şöyle konuştu: "Köylülerimizi gökyüzüyle buluşturuyoruz. Bu kamu yararına olan hizmetlerimizdeki sosyal sorumluluk projelerinden biri. Havacılık kültürünü, havacılık sevgisini insanlarımıza aşılamak, onları gökyüzüyle tanıştırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla burada 2 bin vatandaşlarımızı tamamen ücretsiz olarak gökyüzü ile buluşturduk. Yaklaşık 10 kırsal mahallemizdeki vatandaşları uçurduk. Burada vatandaşlarımızın duyguları tarif edilemez. Onların yüzünde gülü>

73 yaşındaki Gülümser Karakulak'da ilk kez uçanlar arasındaydı.