Gündem 1500 TL aylıkla çoban aranıyor

1500 TL aylıkla çoban aranıyor

Paylaş
1500 TL aylıkla çoban aranıyor

1500 TL aylıkla çoban aranıyor

Amasya’nın Taşova İlçesi’nde belediye hoparlörlerinden Yeşilyurt Köyü sakinleri adına anons yaptıran köy muhtarı Fikri Seyhan, "Büyükbaş hayvanlarımıza bakmak için bin 500 TL maaşlı çoban arıyoruz. Kalacak yer ve yemeğini biz veriyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Taşova İlçesi’ne 18 kilometre uzaklıkta bulunan yaklaşık 450 nüfusu bulunan, altyapı sorunu olmayan Yeşilyurt Köyü sakinleri, büyükbaş hayvanlarına bakması için çoban bulamayınca çareyi ilçe merkezinde belediye hoparlörlerinden anons yaptırmakta buldu. Köylüler adına belediyeye giderek günde 3 kez anons yaptıran muhtar Fikri Seyhan, aynı anonsları yakında olan Tokat’ın Erbaa İlçesi’nde de yaptırdıklarını söyledi. Aynı zamanda emekli öğretmen olan Seyhan, 2-3 yıldan bu yana hayvanlara bakacak, onları otlatacak çoban bulamamaktan yakındıklarını belirterek şöyle dedi:

"Köyde hayvancılık azaldı. Ama yaklaşık 200 büyükbaş hayvanımız var. Köy halkının yarısı yurt dışında ve başka şehirlerde. Hayvanlara bakması için çoban arama kararı aldık. Bunun için anons yaptırıyoruz. Başvuranlar arasından azalar olarak biz birini seçeceğiz. Tek isteğimiz hayvanları sevmesi. İşe alacağımız çobanın kalacak yerini, yemeğini sağladığımız gibi aylık 1500 TL vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Muhtar Seyhan, çobanın 6 ay yaz sezonunda çalışacağını ve ailesiyle birlikte köyde kalabileceğini açıkladı.

Savaş TUTAK/ AMASYA, (DHA)