Türkiye (Son Dakika) 16 ilde 'hayali ihracat' operasyonu!

16 ilde 'hayali ihracat' operasyonu!

Paylaş
16 ilde 'hayali ihracat' operasyonu!

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 ilde düzenlediği hayali ihracat operasyonunda aralarında tekstil şirketi sahiplerinin de bulunduğu 50 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltı sayısının artacağı belirtilirken, 5 gümrük memurunun de gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi

Mali Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği'nin yürüttüğü operasyonda, devletin hayali ihracat yöntemiyle yaklaşık 900 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürüldü. Hedefteki şirketlerin, vergi ve KDV'den kurtulmak için işleyerek ihracat yapma şartıyla ithal ettikleri ürünleri iç piyasada erittikleri, sahte belgelerle de işlenmiş gösterdikleri ürünleri ihraç etmiş gibi yansıttıkları belirtildi.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE ADI KARIŞMIŞTI

Edinilen bilgilere göre, operasyona adı karışan isimler arasında tekstil sektörünün önemli isimleri de yer alıyor. Bazı gümrükm müşavirlik firması yetkililerinin de operasyon kapsamında gözaltı listesinde olduğu öğrenildi. Daha önce de hayali ihracat soruşturmalarına adı karışan A.G.'nin bu operasyon kapsamında da olduğu öğrenildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul merkezli 16 ilde düzenlediği hayali ihracat operasyonunda gözaltına alınanlardan 2'si sağlık kontrolünden geçirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 2 şüpheli emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Hürriyet