Dünya 16 öğrenci ve 2 öğretmen için anma töreni

16 öğrenci ve 2 öğretmen için anma töreni

Paylaş
16 öğrenci ve 2 öğretmen için anma töreni

Fransız Alplerine düşen Germanwings uçağında hayatını kaybeden 16 öğrenci ve 2 öğretmen için Almanya'nın Haltern kasabasındaki Joseph-König Lisesi'nde anma töreni düzenlendi. Girişi mum ve çiçeklerle süslenen okulda eğitim gören Türk gençleri ve aileleri olayın acısını yaşıyor

10. sınıfa giden öğrencilerin İspanyolca kursu kapsamındaki değişim programı kapsamında gittiği İspanya’dan dönememeleri ve elim bir kazaya kurban gitmeleri kasabada büyük üzüntü yarattı.

Okulu ziyaret edenler hayatını kaybedenler için Joseph-König Lisesi’nin önünde yüzlerce mum yaktı, üzerinde "Neden?" ve "Dün ne kadar kalabalıktık, bugün ise yalnızız" yazılı pankartlar asıldı. Eğitimin yapılmadığı okulda 50 kişilik bir ekibin psikolojik destek verip danışmanlık yaptığı belirtildi.

Okulda eğitim gören Türk öğrenciler arkadaşları için büyük üzüntü duyduklarını ve bugün ders yapılmadığı, kendilerine yönelik çeşitli konuşmalar yapılarak psikolojik destek verildiğini belirttiler. Çevre sakinleri olaydan çok etkilendiklerini, bu tür bir facianın kendilerinin de başlarına gelebileceğini ve bu acıyı paylaşmak için buraya geldiklerini söylediler.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda canlı yayın aracı okulun önünde nöbet tutuyor. Değişim programının partner okulunun bulunduğu Llinars del Valles kentinde yüzlerce kişi kurbanlar için düzenlenen bir anma törenine katıldığı bildirildi. Tüm ülkede olduğu gibi Haltern Belediyesi’nin de bayrakları yarıya indirildi.

Mesut ZEYREK / HALTERN / DHA

Haberin Devamı