Dünya 16 yaşında tekneyle dünyayı turladı

16 yaşında tekneyle dünyayı turladı

Paylaş
16 yaşında tekneyle dünyayı turladı

7 ay önce tek başına tekneyle dünya turuna çıkan 16 yaşındaki Avustralyalı kız inanılmaz bir başarıya imza attı

Avustralyalı 16 yaşındaki Jessica Watson, 7 ay önce tek başına 10 metrelik teknesiyle başlattığı dünyanın çevresindeki turu tamamlayarak Sydney'e dönerken, binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Watson'ı karşılayanlar arasında 1999 yılında 18 yaşındayken dünya turunu tamamlayarak 'dünyayı tek başına dolaşan en genç insan' rekorunu elde eden Avustralyalı Jesse Martin de yer aldı.

12 METRELİK DALGALARLA SAVAŞTI

Haberin Devamı

Jessica Watson zorlu seyahati boyunca sürekli temasta oldu. Watson'ın, 12 metreyi bulan dalgalarla mücadele ettiği, 17 yaşına girmesine üç gün kala tamamladığı bu seyahati tarihe geçmiş oldu. Dünya Hızlı Deniz Yolculuğu Rekoru Konseyi'nin, 'en genç' kategorisini kaldırması nedeniyle Watson'ın başarısının, resmi olarak dünya rekoru kabul edilmesi beklenmiyor. Dünya Hızlı Deniz Yolculuğu Rekoru Konseyi, ayrıca 23 bin deniz mili aştığını iddia eden genç kızın Ekvator'un kuzeyine doğru yeterince ilerlemediğini bu nedenle rekorun kırılmadığını daha önce açıklamıştı.

ARTIK YENİ KAHRAMAN

Watson'u, kutlamalara katılan Başbakan Kevin Rudd da kutladı. Daha önce Watson'un kızın seyahatini tehlikeli bulduğu için eleştiren Başbakan, "Tüm Avustralyalıların gözünde Jessica artık bizim yeni kahramanımız" dedi.

Haberin Devamı

Sydney'deki büyük karşılama ve kutlamalar karşısında şaşıran Watson, "Kendimi kahraman olarak görmüyorum. Hayaline inanan sıradan biriyim" dedi.

İhsan Dörtkardeş-DHA