Gündem 16 yaşındaki kızı kuma getiremeyince intihara kalkıştı

16 yaşındaki kızı kuma getiremeyince intihara kalkıştı

Paylaş
16 yaşındaki kızı kuma getiremeyince intihara kalkıştı

2 çocuk babası adam, 'Seviyorum' dediği 16 yaşındaki kızı kuma olarak evine getiremeyince intihara kalkıştı

Adıyaman'da, 2 çocuk babası olan 32 yaşındaki Y.Ç., eşinin üzerine sevdiği kızı kuma olarak getiremeyince, pompalı tüfekle 9 katlı bir inşaatın penceresine çıktı. Havaya 2 el ateş edip, ardından çenesine tüfeği dayayan Y.Ç., polisin uzun uğraşları sonucu intihardan vazgeçirildi.

Haberin Devamı

Olay, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 9 katlı inşaat halindeki binanın 6’ncı katında meydana geldi. İddiaya göre, evli ve 2 çocuk babası olan fırıncı ustası Y.Ç., Börgenek Köyü’nden 16 yaşındaki T.S.’ye aşık oldu. 9 aydır ilişkisi olduğu genç kızı kuma olarak evine getirmek isteyen T.S., kızın ailesinin buna izin vermemesi üzerine bunalıma girdi. Y.Ç., evden aldığı pompalı tüfekle 9 katlı inşaat halindeki binanın 6’ncı katında bulunan penceresine çıkarak, havaya 2 el ateş edip ardından tüfeği çenesine dayayarak intihar edeceğini söyledi.

Y.Ç.’yi görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, aşağıya atlama ihtimaline karşı branda açtı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri Y.Ç.’yi ikna etmek için uzun süre dil döktü.

Haberin Devamı

SEVDİĞİ KIZIN GELMESİNİ İSTEDİ

Y.Ç., polislerden, sevdiği T.S.’nin getirilmesini istedi. Kızın bilgilerini araştıran polis, genç kızın Adıyaman’da olmadığını tespit etti. Bunun üzerine olay yerine Y.Ç.’in samimi bir arkadaşı gelerek, polislerle birlikte onu ikna etmeye çalıştı. Polisin uzun süren ikna çabaları sonrasında Y.Ç., elindeki pompalı tüfeği polislere teslim ederek intihar etmekten vazgeçti.

Polis tarafından inşattan indirilen Y.Ç., çıkışta kendisini bekleyen gazetecilere, "Sevdiğim kızla evlenmek istiyorum. Ancak ailesi izin vermiyor. Ben de buna dayanamıyorum ve intihar edeceğim" dedi. Eşi Zeynep Ç.’den boşanmak da istemediği öğrenilen Y.Ç.’nin, 15 gün önce sevdiği kızı köyden kaçırarak kendi evine getirdiği, daha sonra genç kızın gizlice evden kaçıp baba evine döndüğü öğrenildi. İntihara kalkışan Y.Ç., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

Fadıl BİNZET/ADIYAMAN, (DHA)-