Beden Sağlığı 17 yaşındaki Şevval organlarıyla 7 kişiye umut oldu

17 yaşındaki Şevval organlarıyla 7 kişiye umut oldu

Paylaş
17 yaşındaki Şevval organlarıyla 7 kişiye umut oldu

Sakarya’da 2 hafta önce geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından tüm organları bağışlanan 17 yaşındaki Şevval Şimşek, 7 hastanın yaşam umudu oldu

Adapazarı-Karaman yolunda 2 hafta önce meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 17 yaşındaki Şevval Şimşek, kaldırıldığı Yenikent Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Hastanenin organ bağışı sorumlusu Uzm.Dr. Esra Onuray ve hastanın gözetimini sağlayan uzman doktor Tuğba Pelit, beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından aileye organ bağışı konusunda bilgi verdi.

Ailenin onayının alınması üzerine Şevval’in 7 organı, İstanbul ve Kocaeli’de çeşitli hastanelerde nakil bekleyen hastalara ulaştırıldı. Genç kızın bir böbreği de babaannesine nakledildi.

'BÜTÜN ORGANLARIN BAĞIŞLANMASI ÇOK NADİR'

Hastanenin başhekimi Op. Dr. Murat Akgül, "Anne ve babadan Allah binlerce kez razı olsun. Belki bu kararı almak başta çok zordu ama inanıyorum ki kızları Şevval’in organlarının hayat verdiği hastaları düşündüklerinde ne kadar doğru bir karar verdiklerini bir kez daha anlayacaklar" ifadelerini kullandı.

Bu bağışı daha da özel kılan birkaç unsurun olduğunu aktaran Op. Dr. Murat Akgül şunları söyledi: "Birincisi bütün organların bağışlanması çok nadir oluyor, ikincisi bu bağışın Organ Nakli Haftası’nda gerçekleşmiş olması ayrı bir sevinç. Üçüncüsü ve bizleri en çok mutlu eden şey ise bağışı kabul eden babanın, hastanemiz çalışanlarından olması. Anne ve baba çok fedakar ve değerli insanlar."

Haberin Devamı