Beden Sağlığı 17 yıl sonra gelen mutluluk! Koluna yeniden kavuştu

17 yıl sonra gelen mutluluk! Koluna yeniden kavuştu

Paylaş
17 yıl sonra gelen mutluluk! Koluna yeniden kavuştu

Ağrı’da 7 yaşındayken kapı arasına sıkışan kolu tedavisi yapılamayınca kesilen Asya Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ağrı Engelliler Derneği'nin yardımıyla 17 yıl sonra tedavi olarak protez kola kavuştu

Ağrı'da ailesiyle birlikte oturan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi Asya Aksoy (24), küçük yaşta kolunu kaybetti. Her şeye rağmen eğitimine devam eden ve üniversite sınavlarını kazanan Asya Aksoy, yıllarca kendisine uzanacak yardım elini bekledi. Üniversite hocasının tavsiyesi ile Ağrı Engelliler Derneği'ne giden Asya, burada yıllarca hayalini kurduğu protez koluna kavuştu.

YANLIŞ TEDAVİ KOLUNDAN ETTİ

Yıllardır tek kolla yaşamanın çok zor olduğunu söyleyen Asya Aksoy, "Ben 7 yaşındayken dirseğim kapının arasına girdi ve daha sonra yerinden çıktı. Kolumu hekim olan birine gösterdik, hekimin tavsiyesi üzerine kolumun üzerine bitki ilaçları ve daha sonra et bırakıldı ancak bu yöntemler kolumun iyileşmesine yetmedi. Daha sonra doktora geldiğimizde çok geç kaldığımızı öğrendik. Kolumun kangren olma riski üzerine kolum kesildi" dedi.

'EN BÜYÜK HAYALİME KAVUŞTUM'

17 yıldır tek kolla yaşadığını ve bu durumun günlük hayatını oldukça olumsuz etkilediğini ifade eden Asya Aksoy, "Çok zorluklar çektim, tek başıma elbiselerimi giyinemiyordum. Okulda arkadaşlarım yardım ediyordu. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için protez kola başvuramadım. Üniversitedeki hocamın tavsiyesi ile Ağrı Engelliler Derneği'ne üye oldum ve dernek başkanımız Sadullah Çavaş ile birlikte Ankara’ya gittik. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın da desteği ile protez kol takıldı. Yıllar sonra en büyük hayalime kavuştum" diyerek duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı