Ekonomi '17 yıllık kaçışın sonu'

'17 yıllık kaçışın sonu'

Paylaş
'17 yıllık kaçışın sonu'

1980'lerin efsanesi Türk milyarder Asil Nadir 17 yıldan sonra bugün teslim oluyor

Kıbrıslı Türk milyoner Asil Nadir, bugün gönül rızasıyla İngiltere’ye dönerek Polly Peck şirketinin iflasıyla ilgili milyonlarca dolarlık sahtecilik suçlamalarıyla karşı karşıya gelecek. Nadir'in uçağına bindiği bildirildi.

Dün gece Times’a konuşan 69 yaşındaki nadir, KKTC’deki evinden ayrılarak İngiltere’ye döneceğini ve 1993’te ülkeyi terk etmesiyle yarıda kalan davayı sürdüreceğini belirtti. Öğlen saatlerinde Onur Air’e ait bir uçakla KKTC’nin Ercan Havaalanı’ndan ayrılan Nadir’in uçağında kendisinden başka eşi, Londra’daki avukatları, şahsi yardımcıları ve gazeteciler vardı.

Haberin Devamı

KKTC'den Türkiye'ye geçen Nadir, havaalanında BBC'ye yaptığı açıklamada dönmeye karar verdiğini çünkü "adaleti yerine getirmek için uygun bir ortam olduğunu" söyledi.

İngiliz yetkililerle anlaşma yaptığı iddialarını reddeden Nadir "Masum insanlar adaletle yüzleşmeye giderken hiçbir şeyden korkmaz" dedi.

Polly Peck’teki yönetimi ve Thatcher hükümetine verdiği destekle 1980’lerin sembolü haline gelen Nadir’in 3 Eylül’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Nadir’in daha önce önerdiği elektronik kelepçeli ev hapsi uygulamasının duruşmadan önce başlaması söz konusu değil.

Nadir, “30 yıldır İngiltere vatandaşıyım ve dürüstçe yargılanmayı hak ediyorum. Masum olduğuma inanıyorum ve bu bana güç veriyor” dedi. Nadir 1980’lerdeki akıl almaz servetini, şirketinin hissedarlarını kandırıp şirketi hortumlayarak elde etmekle suçlanıyor.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Nadir’in davasıyla Ankara’nın da yakından ilgilenmesi bekleniyor.

(Hürriyet)