Gündem 175 bin liraya 'icradan satılık' genelev

175 bin liraya 'icradan satılık' genelev

Paylaş
175 bin liraya 'icradan satılık' genelev

Zonguldak'ta “Şahinaz Anne” olarak tanınan genelev kraliçesi Şahinaz Karakuş'a komşu genelev, 150 bin liralık borçla icraya düştü.

Zonguldak’ın genelev kraliçesi, ‘Şahinaz Anne’ olarak tanınan Şahinaz Karakuş’un Ontemmuz Mahallesi’ndeki genelevinin yan komşusu borçları nedeniyle icralık oldu.

Haberin Devamı

İcralık.com’da yer alan ilanda, genelevin Zonguldak belediye binasına ve tren istasyonuna çok yakın olduğu belirtilerek “iyi bir mevki”de olduğu vurgulanıyor. Zonguldak 3’üncü İcra Müdürlüğü’nde açık artırma ile satışa çıkarılacak genelevin 150 bin TL’lik borcu nedeniyle icralık olduğu, satışa esas değerinin ise 175 bin lira olduğu belirtildi.

Bulunduğu konum ve çevre özellikleri açısından iyi bir mevkide olduğu belirtilen genelevin, belediyenin tüm altyapı hizmetlerinden yararlandığı da belirtildi. “Eski yapı olup ahşap görünümü vardır” denilen genelevin binasının da dışının sıvalı-boyalı, üzerinin çatılı, ısıtma sisteminin sobalı olduğu ifade edildi.

MAHALLELİ ŞİKAYETÇİ

Ontemmuz Mahallesi’nin muhtarı Süleyman Kavşut, icralık olan genelevin bulunduğu ada içinde 6 genelevin daha yer aldığını belirterek, “Bu icralık ev Şahinaz anne dediğimiz Şahinaz Karakuş’un evlerinin yanında. Buradaki iş sahipleri bu genelevlerin kapanması için valiliğe başvurmuştu. Çünkü tren istasyonunun karşısında iyi bir alanda. Öğrenciler geçiyor. Bir de yakınına köprü yapıldı, iyice göze batıyor. Aileler de şikayetçi. Bir tanesinin satılması çözüm olmaz” dedi.

Haberin Devamı

ZONGULDAK GENELEVLER YÜZÜNDEN KARIŞMIŞTI

Zonguldak daha önce belediye başkanlarının genelevleri kapatma tartışmalarını da yaşamıştı. Zonguldak genelevinin, yanı başına yapılan sanayi sitesinin ardından çok katlı işyerleri, alışveriş merkezleri ve dershaneler yapılınca belediye genelevleri kaldırma girişiminde bulunmuştu. Ancak tartışmalar üzerine Zonguldak’taki yerel bir gazeteye konuşan genelev patroniçesi Şahinaz Karakuş, “Buradaki haklarımızın korunması kaydıyla, arsa tahsis edilirse gider oraya yeni evleri yaparız. Uzak yere kırdı-kaçtısı da gelir. Ama olsun. Şimdiki genelevin olduğu yeri de çoluk çocuğum değerlendirir” demişti.

BAŞKA GENELEVLER DE İCRALIK OLDU

Kahramanmaraş 4’üncü İcra Müdürlüğü borçları ödenmediği için haczedilen genelevi açık artırmayla satışa çıkarmıştı. Gaziantep 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi de bir icra davasını kesin hükme bağlayarak dava ‘genelevin’ satılması yönünde karar vermişti. Kahramanmaraş genelevi 338 bin 938 muhammen bedel üzerinden, Gaizantep genelevi ise 197 milyar muhammen bedelle açık artırmaya çıkarıldı. Kahramanmaraş genelevinin açık artırması borçlu alacak anlaşmasıyla iptal edilmişti.

Haberin Devamı

Hürriyet