Gündem 18 ay sonra acı haber geldi

18 ay sonra acı haber geldi

Paylaş
18 ay sonra acı haber geldi

Kayseri'de şeker toplamak için evden çıkan ve 2009'un Eylül ayından beri kendilerinden haber alınamayan Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve 10 yaşındaki Türkan Ay'ın cesetleri Yozgat'ta toprağa gömülü halde bulundu

Kayseri’nin Talas İlçesi’nde 2 yıl önce Ramazan Bayram’ında şeker toplamak için evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan ikisi kardeş, 3 çocuğun cesedi, Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’nde toprağa gömülü olarak bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin yapılan sorgularında suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi’nde 21 Eylül 2009 tarihinde Ramazan Bayramı’nın ikinci günü şeker toplamak için evden ayrılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ile 6 yaşındaki kardeşi Dilruba ve komşularının çocuğu 10 yaşındaki Türkan Ay olayıyla ilgili olarak polisin yürüttüğü çalışmalar sonuç verdi. Yaklaşık 2 yıla yakın sürdürülen çok yönlü soruşturmanın ardından polis ekipleri, dün gece geç saatlerde Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’nde olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı.

Polis merkezine götürülen şüpheliler, yapılan sorgularında Kayseri’de kaçırdıkları 3 çocuğu, öldürdükten sonra Çayıralan’da toprağa gömdüklerini itiraf etti. Bunun üzerine şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı’nın gözetiminde olay yerine götürülerek çocukların gömülü bulunduğu yer tespit edildi.

DNA testi yapılacak

Haberin Devamı

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, olayın adli açıdan Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütüldüğünü, cesetlerden alınacak parçalarla yapılacak DNA testi sonrası çocukların kimliklerinin netleşeceğini söyledi.

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ise, şüpheli sayısının yapılacak olan otopsi ve DNA testleri sonrası artabileceğini belirterek soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.

KAYIP ÇOCUKLARIN CESEDİNE ÖZEL EKİP ULAŞTI

Talas İlçesinde kaybolan çocukların bulunması için Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aldığı izinle kurduğu 10 kişilik özel ekip, dün bazı kanıtlara ulaşarak, iki aileden birini daha önce tanıdıkları ileri sürülen 2 kişiyi gözaltına alarak sorguladı. Biri Yozgat’ın Çayıralan İlçesi nüfusuna kayıtlı iki şüphelinin "Üç çocuğu öldürüp, Yozgat’ın Çayıralan ilçesi Yahyasaray baraj göleti kıyısında toprağa gömdük’ diye verdikleri ifadenin ardından Kayseri polisi, adı geçen yere giderek toprağa gömülü 3 cesetle karşılaştı. Cesetlerden DNA örnekleri ve elbise parçaları alındı. Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kayseri’de gözaltında tutulan ve yer gösterme işlemlerine katılan şüphelilerin cesetlerin çıkarılmasının ardından geniş kapsamlı olarak ifadelerinin alınacağını, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü söylemekle yetindi.

Haberin Devamı

AİLELERİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENMİŞ

Talas ilçesinde oturan, kayıp kardeşler Ahmet Tuna ve Dilruba Tekin’in ağabeyi Ömer Tekin, eve gazetecilerin girmesine izin vermek istemedi. Ömer Tekin, "Polis, eve gazeteci alırsanız bilgi vermeye gelmeyiz’ dedi. O yüzden gazeteci istemiyoruz’ diye tepki gösterdi. Acılı baba Hamza Tekin ise, çocukların cesedinin bulunduğu haberini televizyondan öğrendiğini, polisin henüz kendisine bilgi vermediğini belirtti. Oldukça bitkin görünen Tekin gazetecilere, "Birşey bilmiyoruz ki söyleyelim. Televizyonlardan, gazetecilerden duyduğumuz kadarıyla biliyoruz. Hemen mi öldürüldü, yeni mi öldürüldü? Ya da cesetler çocuklarımıza mı ait bilmiyorum. Polis henüz bizi arayıp bilgi vermedi. Oğluma ’Gazeteciler olduğu için gelmiyoruz. Onları uzaklaştırın’ demişler. Bunun dışında hiçbir bilgimiz yok. Yoksa gazeteciler de 2 yıl bizimle birlikte çocuklarımızı aradı. Ben de kendi kendimi yiyiyorum. Kesin birşey olmadığı için paylaşmak istemiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kayıp çocukların en büyüğü Türkan Ay’ın annesi Özlem Ay, kimlik tespiti için kendisinden kan örneği alındığını söyledi. Ay, şu bilgileri verdi:
"Çocukların cesetlerinin bulunduğu haberlerini görümcem televizyondan duymuş ve beni aradı. Daha önceki asılsız ihbarlar gibi zannettim. Daha sonra,
bende numaraları olan polisleri aradım. Bana (başınız sağolsun) dediler. Emniyete gittim. Kimlik tespiti için benden kan örneği aldılar. Sonuç belli oldu herhalde ki bana (başın sağolsun) dediler."

Baba İbrahim Ay da, olayla ilgili kendilerine bilgi verilmediğini söyleyerek tepi gösterdi.

Evlerinin önüne gelen polis ekiplerini kendilerine baş sağlığı dilediğini belirten Ay, "Polis evimin önüne gelip, bana baş sağlığı diliyor. Ama, benim bir
şeyden haberim yok. Birisi gelip de bize ne olup ne bittiğini anlatmadı? Çocuğumun öldürüldüğünü gazetecilerden mi öğrenmeliydim? Emniyetten bize bir açıklama yapan olmadı. Çocuğumu kim öldürmüş? Niye öldürmüş? bilmiyoruz. Çocuğumu yurt dışında aradıklarını söylediler. Burnumuzun dibindeki Kayseri ve Yozgat’ı niye görmemişler" diye konuştu.

Haberin Devamı