Türkiye (Son Dakika) 18 yaşındaki gencin ölümüyle ilgili ayrıntılar

18 yaşındaki gencin ölümüyle ilgili ayrıntılar

Paylaş
18 yaşındaki gencin ölümüyle ilgili ayrıntılar

28 gün önce kaybolan 18 yaşındaki Yılmaz Yerli'nin katil zanlıları bir dönem babasının yanında çalışan iki kişi olduğu belirlendi. Cinayetin detayları ise kan dondurdu

Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde dün keçi otlatan çobanın bulduğu erkek cesedinin, 28 gün önce kaybolan, işadamı Yılmaz Yerli’nin oğlu 18 yaşındaki İbrahim Yerli’ye ait olduğu ortaya çıktı. Polis, cinayet şüphelisi olarak, Yılmaz Yerli’nin yanında çalışırken işten ayrılan Ö.D. ile eşi M.D.’yi gözaltına aldı. Suçu kabul etmeyen çiftin otomobilindeki kan izinin İbrahim Yerli’ye ait olup olmadığı araştırılıyor.

Haberin Devamı

Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde oturan Özlem ve Yılmaz Yerli çiftinin 3 kızdan sonra dünyaya gelen erkek çocukları İbrahim’den 27 Ocak günü evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. İlçede market ve fırın işleten Yılmaz Yerli, tüm aramalarına rağmen oğluna ulaşamadı.

CEP TELEFONUYLA FİDYE İSTEDİLER

Bu sırada, çocuğunun cep telefonundan gelen, ’Yılmaz’ı kaçırdık. 250 bin TL fidye hazırla’ yazılı mesajı gören Yılmaz Yerli, savcılığa başvuruda bulundu. Bunun üzerine inceleme başlatan polis, İbrahim Yerli’nin kaybolmasından bir gün sonra kendilerine ait fırında usta olarak çalışırken işten ayrılan Ö.D.’nin otomobilinde kan izi buldu.

TELEFONUN PARÇALARINI SOBADA BULDU

Polis, evinde yaptığı aramada sobada yakılan cep telefonu parçalarını bulduğu Ö.D. suçlamaları kabul etdi. Görgü tanıklarının kayıp İbrahim Yerli’yi çevrede gördüklerini söylemesi üzerine de Ö.D. serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

CESET BULUNUNCA GÖZALTINA ALINDI

Dün öğleden sonra, Orhangazi’nin Kale Mevkii’nde keçi otlatan çoban, sürüdeki köpeklerin aynı noktada toplanıp sürekli havladıklarını görünce yanlarına gitti. Çoban, burada çalılıkların arasında bozulmaya başlamış cesedi görünce hemen polisi aradı. Gelen Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cesedin bulunduğu bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

PANTOLONU İLE BOĞULMUŞ

Orhangazi polisinden sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ve Cinayet Büro ekipleri de Orhangazi’ye gelerek inceleme yaptı. En az 10 günlük olduğu belirlenen ceset, Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan DNA testinde cesedin, kayıp İbrahim Yerli’ye ait ortaya çıktı. Yerli’nin bıçak darbesi aldığı, boğazı pantolonu ile sıkılarak öldürüldüğü belirlendi.

"ANNESİ ELBİSELERİNDEN TANIDI"

Ailesi de, üzerinde çocuklarının kıyafeti bulunan cesedi teşhis etti. Bunun üzerine polis, Yerli Ailesi’ne ait fırında çalışırken işten ayrılan ve otomobilinde kan izi olan Ö.D.’yi cinayet şüphelisi, eşi M.D.’yi ise delilleri saklamak suçlamasıyla gözaltına aldı. Sorgulaması devam eden ve suçlamaları kabul etmeyen Ö.D. ile M.D.’nin yarın adliyeye çıkartılması bekleniyor. Bu arada öldürülen gencin babası Yılmaz Yerli, "Oğlum 28 Ocak akşamı evden ayrıldı. Yanında, benimle çalışan Ö.D. vardı. Kendisinden bir daha haber alamadık. Daha sonra oğlumun telefonundan fidye mesajı geldi. Sonra da üzerinde yavrumun kıyafetleri olan cansız bedeni bulundu. Annesi onu elbiselerinden tanıdı" dedi. Cenazesi Orhangazi’de toprağa verilecek olan İbrahim Yerli’nin öldürülmesi ile ilgili soruşturmaya başlandı.

Haberin Devamı