Erkut Can 19 Mayıs ve Beşiktaş
HABERİ PAYLAŞ

19 Mayıs ve Beşiktaş

Adı İnönü Stadı’ydı. Her yıl 19 Mayıs bu statta coşku ile kutlanırdı. 3 yıl İstanbul liseleri alay forsu taşıyarak ben de bu coşkuyu yaşamıştım.

Beşiktaş’ın kupa kaldırma ve şampiyonluk kutlamasında, 19 Mayıs’ta Vodafone Arena Beşiktaş İnönü Stadı’nda aynı coşku yine yaşandı.

Sahadaki ve tribünlerdeki 40 bin genç-yaşlı ile. Birilerinin 19 Mayıs’ı, ‘Yıldırım ilanı’ ile gündemden düşürme çabalarına rağmen.

Ama, güya güvenlik nedeniyle tıpkı 23 Nisan törenleri gibi yasaklanan 19 Mayıs’ı Beşiktaş alkışlanacak bir zamanlama ile kutladı.

Haberin Devamı

Gözlerim harika gösterileri ile Deniz Harp Okulu, Kuleli Askeri Lisesi ve hepsi gülen, istikbal sıkıntısı düşünmeyen, mutlu liseli Atatürk gençliğini aradı ama olsun.

Buna da şükrettim. En azından 19 Mayıs 2016’da. Bu tarih Beşiktaşlı Atatürk’ün Türk gençliğine armağanıydı.

Beşiktaşım da bu armağanın yılmaz bekçisi olduğunu gösterdi. İnançla. Büyüksün Beşiktaş. Sahası olmadan, şampiyon olan, dünyadaki tek takım olarak. Yeni mabedinde nice şampiyonluklara.

İnşallah...

AK Partililer temayül diyerek, kendi kendilerine oyun oynarken, sarayın temayülü ile, bugün önce genel başkan seçilecek, hemen ardından da Başbakan olarak atanacak olan ‘gerçekten başarılı’ Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım daha ilk günden gülen yüzü ile sempati topladı.

Adının ilanına teşekkürü de bir Temel tekerlemesiyle ve gülerek yaptı. Partinin her kademesi ile uyum içinde çalışacağını söyledi.

En can alıcı cümlesi, ya da vaadi ise şuydu: “Milletimiz rahat olsun.

Bu terör belasını milletimizin gündeminden çıkaracağız.” Ne diyelim. Can-ı gönülden inşallah. Fikri sorulursa bunca yıllık tecrübesi ile tabii ki söyleyeceği vardır. Ama sorulursa, istişare edilirse. Zaten o da zat-ı şahaneye saygısızlık yapmamak için “Çıkaracağız” dedi. Yine inşallah, gelen, gideni aratmasın. Vay halimize demeyelim.

İçte ve dışta yanlış politika ile nerelere geldiğimizi milletçe yaşadık, gördük. Görevden alınma sonrası dokunulmazlık oyları atılırken çekilen fotoğrafta gidenin ne hallere düştüğünü de gördük.

Haberin Devamı

Sorun çok. Hepsi çözüm bekliyor. Ama, demokrasi, kardeşlik, mutabakat içinde. Akan kanın içinde değil. Hayırlısı olsun Binali Bey.

Ayasofya’da bir gece

Ayasofya Müzesi’ne yıllardır gitmemiştim. Hem hatıralarımı tazelemek, hem de 18 Mayıs gecesi 23.00’e kadar açık dendiği için ‘acaba nasıldır’ diye erkenden gittim. Biz Türkler bedavayı severiz ya, Müzeler Haftası nedeniyle ücretsizdi de. Amanınn.

Saat 19.00 ama kuyruk en az 200 metre. Bedavayı duyan gelmiş. Türkler kadar turist var. Girdim kuyruğa, yürümüyor.

İçerisi çok kalabalık diye almıyorlar. Neyse bekleyen derviş misali girebildim.

Tepede yanan lambalar, muhteşem bir görüntü oluşturmuş. İşlemeler ve ayetler çok iyi aydınlatılmış.

Restorasyon bittikten sonraki görüntü daha güzel olacak mutlaka. Şimdi herkese anlatacağım Ayasofya’daki gece keyfimi.

Ve de diyorum ki: Haftada hiç olmazsa 2 gün geceleri açık olsun Ayasofya. Gündüz vakitleri olmayan turistler de görsünler bu dünya harikasını. Sonuçta bir vardiya daha güvenliğe bakar. Zor mu?

CIZZZ

Haberin Devamı

Haliç kayıkçıları zamanında sık sık müşteri kavgası ederlermiş ama kürekleri hiç birbirine değmezmiş. Ahmet’lerin kavgası gibi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder