Magazin '19 yaşından beri ölümle yaşıyorum'

'19 yaşından beri ölümle yaşıyorum'

Paylaş
'19 yaşından beri ölümle yaşıyorum'

Aref'i de hayatımıza katan televizyon dünyasının illüzyonisti Acun Ilıcalı'yla hayatı, ölümü, detaylarını ilk kez paylaştığı internet projesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Yok Böyle Dans’ta “Ne alaka” dediğimiz herkes reklam yıldızı oldu. Survivor şampiyonu Merve dizide oynuyor, Evren program sunuyor, Mevlüt otel açtı. “Acun’la çalışan paraya para demiyor” gibi bir durum var.

İşini bilen bir teknik direktörüm ve iyi futbolcular seçiyorum. Şampiyon oluyoruz, oyuncular iyi paralara transfer oluyor. Seçtiğim kişi gündemde olmasa bile mutlaka kapasitelidir. Hak etmeyeni çağırmam. İnsan sarrafıyım ve hangi ünlüden ne çıkar, anlıyorum.

Özge Ulusoy’da ne gördünüz mesela?

İşinden başka bir şey düşünmeyen iyi niyetli bir kız. Sevmediğim kişiyle çalışmam zaten.

“Beni de yeni projene al” diyen ünlüler oldu mu?

İsim söylemem ama tahmin edemeyeceğin isimler geldi. Çok hoşuma gitti, ama ünlü için program yapmam, programa uygun ünlüyü bulurum.

Mütevazı yaşıyorsunuz, halktan tüyo alır mısınız mesela?

İşyerimde ayrı dünyalardan 80 kişi var. Kimi evden çıkmaz, kimi internetin başından kalkmaz. Çağrı var mesela, sürekli sokaklarda. Ekibimdekilere sorarım, bekçi Bahri dahil. Başkasına sormam.

Survivor dün başladı. Nihat Doğan için adadan “Yılan yoktur” raporu aldınız ama öncekileri de tuzağa düşürmüştünüz.

Yine düşürdüm. Televizyonda görünenler inan hiçbir şey! Islak kumun üstünde yat bakalım bir gün. Başımıza neler gelir bilmiyorum ama sana şunu garanti ediyorum analarından emdikleri süt burunlarından gelecek.

Tabii siz de deneyimlisiniz artık!

İlk Survivor, Türkiye-Yunanistan... 9 kişi bırakmaya kalktı, bir Derya kaldı. “Oğlum Acun bittin” dedim. Tabii çaktırmamam lazım. “İstiyorsanız bırakın. Tabii bu yarışma Yunanistan’da da yayınlanıyor ve Türkler kaçtı diyecekler. Bence problem yok. Oh ne güzel hikâye, 1 Türk 9 Yunan’a karşı” dedim. Baktım hepsi kalmaya karar verdi! Açlıktan zehirli çimen yiyenleri hastaneye kaldırmıştık ikinci Survivor’da. Bu tür istisnai durumlar dışında acımak yok. Ama en zor Survivor bu olacak çünkü ünlüler zora hiç alışık değiller.

İlk kim pes edecek sizce?

Zeynep Tunuslu. Gerçi belli de olmaz. Ama kızlar kesin daha dayanıklı erkeklere göre.

Dominik Cumhuriyeti nereden geldi aklınıza?

İtalyanlar çekmiş daha önce, Panama da güzeldi ama bu sefer ciddi tatil cennetindeyiz. Ekip 55 gün kalacak, ben hafta sonları yayın yapmak için geleceğim. Pazartesileri geçen Survivor’ın yıldızları İhsan, Merve, Ertan ve Furkan stüdyoda maç sonrası gibi yorum yapacak.

'NİHAT DOĞAN'I KİMSE İSTEMEDİ'

Nihat Doğan kimin fikriydi?

Benim.

Karşı çıktılar mı?

Tabii ki; başta kimse onu Survivor’a yakıştıramadı. Burada kimse “Sen bilirsin” demez bana. Esat mesela her dediğime muhalefettir. Esat’ı aşarsam Türkiye’yi de aşıyorum. Nihat Doğan çok farklı biri. Hayatım boyunca program öncesi kimseden böyle bir enerji almadım. 3 gün önce benzin alırken “Abi ne zaman gidiyorsun?” dedi pompacı. Bunun nedeni Nihat Doğan’dır. Röportajı, Habertürk’te yayınlandığı saatte 350 yorum yazıldı hakkında. Twitter’daki istatistiklerde dakikada 8 yorumla tepede. Yarışacağı öğrenildiği andan itibaren tıklanma oranı yüzde 1200 arttı.

Alay konusu olmaktan korkmadı mı?

O konuda bana çok güveniyor. Reddettiği 8 proje saydı sunuculuktan jüri üyeliğine kadar. İnsanlar gülecekmiş! O da seviyor insanları güldürmeyi.

'BEN KIL PAYI KURTULDUM, DEFNE GİTTİ'

Defne Joy Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz da sizin ekibe katıldı. Nasıl oldu?

Ödülü vermek için evlerine gittiğimde tanıştık. Teslimiyetçi bir havadaydı, suçlayıcı değil. Haftaya da annesine yemeğe gideceğim. Yakınlarını kaybetmiş biri olarak konuşuyorum, çok kaliteli bir adam. “Acun kıyak yaptı” demeyin. Burada hiçbir akrabamı çalıştırmıyorum. Yetenekli bir ışıkçı olduğu için onunla çalışmak istedim.

Onu hayata bağlayan bir şey oldu mu bu?

Gözlerinde bir acı var tabii ve hiç geçmeyecek. Ölümden ötesi yalan biliyorsun. Ama aramızda mutlu olduğunu hissediyorum. Güzel günler yaşayacağız birlikte.,

Şu ölüm olayı hayatınızda gerçekten ilginç bir noktada.

Bu Türkiye’de bir tek benim başıma geldi. Bu yaz bir tekne kazası geçirdim. Basında az yazıldı, şimdi ilk defa anlatıyorum. 60 mil hızla giderken takla attık. Tekne paramparça oldu. 8 metre dipteyim ve nefes alamıyorum. “Bu sefer yüzde 100 öldüm” dedim. En az üç nefes su çektim. Etrafın kararmasını bekliyorum artık. “Acun öldü” haberleri, millet ne diyecek gibi bin tane şey geçti aklımdan. Allah beni sürekli ölümün civarında gezdiriyor. Bu kazadan da kıl payı kurtuldum. Defne benim programımdayken pat diye gitti. 19 yaşımdan beri ölümle yaşıyorum.

Defne Joy son röportajını benimle yapmıştı ve “Tek kelimeyle tarif” oyununda “Acun: Sürpriz” demişti. Siz de onu tarif edin.

Düşün herkes birine benzer ama o çok farklıydı. “Benzersiz” diyeyim. Bir gece 2’de “Beni ele” diye mesaj attı. SMS’lerle kalmaktan çok rahatsızdı son iki hafta. Cenazede dayısı kulağıma eğilip “‘Hayatımın en güzel günlerini orada geçirdim’ demişti” deyince çok fena oldum. Ünlüyüm diye gezmezdi hiç. Tabii ki çok üzgünüm ama ağıtlar da yakmam. “100 yıl sonra hiçbirimiz yokuz”. Annemle babamı kaybettiğimden beri böyle telkin ediyorum kendimi. Bencilce bir durum var ölümde.

Adli Tıp Raporu’nu örtbas etme söylentileri çıktı. Ne diyeceksiniz?

Kesinlikle katılmıyorum. Adli Tıp “Rapor 1.5 aydan önce çıkmaz” demişti zaten. Bizim basın 20 günde 20 rapor çıkardı.

'AREF UZAYLI'

Sefa her gün bir kanalda ama Aref’i kayıp. Onu neden saklıyorsunuz?

Ben saklamıyorum, Aref kendisi istemiyor. Ben de tercih etmezdim ama...

Aref Ghafouri birinci olmalı mıydı?

Aref çok yetenekli. Ofiste bir iki numara yaptı, aklımı aldı. Yarışmada yaptığı da dünya çapında bir gösteriydi. Son gösteride bakışlarıyla bardağı kırsaydı bence birinci olurdu, bunun iki katı zor bir şey yaptı ama bizim insanımız basit şeyleri seviyor. Sabah programlarında “Sırrını çözdük” falan dediler. Saçmalık!

Irkçılık yapılmış olabilir mi?

Sanmıyorum. Aref’in sıkı fanatikleri oldu ama bir grup da nefret etti. Sefa’yı herkes sevdi.

Tırsma mı desek, bir değişik bakıyor Aref!

Sefa duygusal olarak seyirciye geçmeyi başardı. Aref uzaylı. Herifle samimi olamıyorsun, ofiste de aynı böyleydi.

EN ÇOK TIKLANANIN 10 KATI TIKLANACAK

www.acun.com diye bir site kuruyorsunuz değil mi?

Son 5 yılda Türkiye’de internet kullanıcısı 14 milyondan 33 milyona çıkmış. Ama eğlenceli, her şeyden biraz sunan bir site yok. Şu an Show TV gücünde bir site kuruyorum. Geleceğim nokta en çok tıklanan sitenin 10 katı ve bunu üç ayda yapacağım. 10 milyon ziyaretçi hedefliyorum, 7 milyon da üye... Amacım dünyada ilk 10’a girmek. Çok zor değil. Aylardır ekip geceli gündüzlü çalışıyor.

Neler olacak sitede?

Süper Lig maçlarının üç dakikalık özetlerini aldım. Maçlardan 45 dakika sonra sitede olacak. Sadece haberler olacak, iddialar değil. Günde 8 saat Survivor’dan yayın yapılacak. Nihat Doğan uyanırken izleyeceğiz. Aref sokak şovları yapacak. Sefa yeni bir gösteri için hazırlık yapıyor. Bir de yarışma yapacağım. Birincileri Survivor’cıların yanına tatile göndereceğim, 5 gün. Para kazanma derdinde değilim ama sitenin değeri 500 milyon liraya yükselirse de şaşırma!

Ne olmayacak?

Bunu iyi sordun. Ukalalık, küstahlık, küfür, gereksiz cinsellik olmayacak, ailecek de rahatlıkla girilebilecek siteye. Öbür tarafın müşterisi belli, bir de bizimkini görelim. İyilerin sayısı kötülerden fazla bunu ispatlayacağım, az kaldı.

GS VE BJK YANLIŞ ANONS KURBANI

Gayet iyisiniz futbolda...

Oynamayana göre evet. Dün Lig TV muhabiri Atakan’ın yerlerde sürünüşünü görmen lazımdı. Haftada üç kere oynuyorum. İşlerim iyi diye zevklerimden vazgeçmem. Futbol hayatta en sevdiğim şey. TV dünyasına nasıl girdim biliyor musun? İlker Yasin’le sohbet ediyoruz. “Dün Edirne-Karagümrük maçına gittik” dedim. Baktı öyle. “Geçen hafta da Galatasaray-Eintracht Frankfurt maçındaydım” dedim. “Galatasaraylı mısın?” diye sordu. “Fenerliyim ama futbolu severim” dedim. İşe aldı. Futbolla kafayı yediğim için bu işe sahibim.

Fenerbahçe şampiyon olacak mı nihayet?

Bu futbolla öyle gözüküyor. Yanlış anons krizinin Fenerbahçe’de yarattığı depresyon Galatasaray ve Beşiktaşlıları öyle mutlu etti ki kendi sorunlarını unutup hazırlıksız girdiler bu sezona.

ACUN DOMİNİK'TEN BİLDİRİYOR: Bu akşam Nihat Doğan’ın başına neler gelecek?

Bu arada Dominik’te de Acun Ilıcalı’nın peşini bırakmadım. Survivor’ın ilk haftasında adada neler yaşandığını, kimin ne âlemde olduğunu Acun Ilıcalı anlattı...

PASCAL NOUMA: Takımın lokomotifi. Türkiye’de büyük bir takımda futbol oynadığı için işin ruhundan çok iyi anlıyor.

DERYA BÜYÜKUNCU: Dünya Survivor tarihinin gördüğü en iyi vücutlu yarışmacı. Kim nasıl alt edecek çok merak ediyorum.

ASENA: Erkek kadar güçlü kadın nasıl olur diyorsan Asena’ya bakman yeterli. Kadınların tartışmasız en güçlüsü.

ÖZGE ULUSOY: Kolları, bacakları yara bere içinde. Kazanma hırsının acısını fane çekecek.

EBRU DESTAN: İlk oyunda yer almadığı için tam fikir sahibi değilim ama uyumlu bir yarışmacı.

ZEYNEP TUNUSLU: Survivor’da iki haftayı görürse çok şaşıracağım. Ama unutmamak lazım ki efsaneler böyle davrananlardan çıkar.

NİHAT DOĞAN: Beklediğimden çok daha hırslı çıktı; gözü kazanmaktan başka bir şey görmüyor. İkinci gecesinde akrep soktu. Yılandan kokuyordu bela başka yerden geldi. Bu akşam seyredin. (Habertürk)

4

Haberin Devamı