Gündem Evlilikte ilk yıl tehlikeli

Evlilikte ilk yıl tehlikeli

Paylaş
Evlilikte ilk yıl tehlikeli

Evlilikte ilk yıl tehlikeli

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki araştırmasına göre, boşanmalar en çok evliliklerde ilk yılını dolduran çiftler arasında yaşanıyor. Yaş gruplarına göre yapılan değerlendirmede ise boşanmalar en çok 25- 29 yaş grubundaki çiftlerde gerçekleşiyor.
Antalya, Isparta ve Burdur illerinin bağlı bulunduğu TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü'nün araştırmasında, bu illerdeki boşanmalar, yaş gruplarına göre ve evlilik sürelerine göre ele alındı. Yapılan değerlendirmede, boşanmaların en çok 25- 29 yaşları arasında olduğu ortaya çıktı. Evlilik sürelerine göre yapılan değerlendirmede ise en çok boşanmanın evliliklerin birinci yılını dolduran çiftler arasında gerçekleştiği saptandı.
Araştırmada son 7 yılda bölgede yaşanan 29 bin 44 boşanmanın ele alındığını belirten TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, “Yaş gruplarına göre, en çok boşanma 12 bin 266 olay ile 24- 29 yaşları arasında gerçekleşmiş. Bunu, 30- 34 yaşları arasında 11 bin 948, 35- 39 yaşları arasında 9 bin 180 çift izlemiş” dedi. Süre uzadıkça boşanmaların azaldığına dikkat çeken Öncel, “Bir yıldan az sürede boşananların sayısı 1375. 3 bin 158 çift birinci yılda, 2 bin 534 çift ise ikinci yıllarında boşanmış. Bu rakam gittikçe azalıyor. Araştırmanın ortaya çıkardığı ilginç bir sonuç da kadınların genç yaşta boşanma oranlarının erkeklere göre çok daha yüksek olması” diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)