Gündem Emniyet'in iki numarası tutuklandı

Emniyet'in iki numarası tutuklandı

Paylaş
Emniyet'in iki numarası tutuklandı

İstanbul'da uyuşturucu operasyonuyla ilgili soruşturma Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan tutuklandı

İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonuyla ilgili süren soruşturma kapsamında haklarında tutuklama kararı çıkan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile beraberindeki iki emniyet müdürü tutuklandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Emin Arslan ile emniyet müdürleri Mustafa Ayar ve Murat Nemutlu, nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Tutuklama kararı yüzlerine okunarak vicahiye çevrilen Arslan, Ayar ve Nemutlu daha sonra cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarıldı. "Delilleri karartma" suçlamasıyla tutuklanan emniyet müdürleri yoğun güvenlik önlemleri altında araca bindirilerek Paşa Kapısı Cezaevi'ne doğru yola çıkarıldı.

ARSLAN YERİNE NAMAL

Bu arada ANKA'nın haberine göre, uyuşturucu operasyonuna ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın merkeze alınma kararnamesi hazırlandı.Başbakan Erdoğan'ın ABD'den dönüşünde imzasına sunulacak kararname ile bu göreve Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın atanması öngörülüyor.Arslan, İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nin yaptığı ve boyutu 2 milyar TL'yi bulan uyuşturucu operasyonu sonrasında Baron lakaplı uyuşturucu kaçakçısı olduğu iddia edilen kişiyle telefon görüşmesi yaptığı gerekçesiyle İstanbul Adliye'nde Savcı Mehmet Berk'e ifade vermişti.

Haberin Devamı

İfadenin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Hakim karşısına çıkan Arslan ve 2 emniyet müdürü, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak Savcı Berk karara itiraz etmiş, dün üst mahkemede yapılan değerlendirmede Arslan için tutuklama kararı çıkmıştı. Bugün kararın yüzüne okunmasının ardından tutuklanan Arslan'ın durumu için hemen bir kararname hazırlandı. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Arslan'ın merkeze alındığı kararnamede, halen Konya Emniyet Müdürü olan Hüseyin Namal'ın bu göreve atanması öngörüldü. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 3'lü Emniyet Müdürü Kararnamesi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'den dönüşünde imzasına sunulacağı ardından Cumhurbaşkanlığı'na gönderileceği öğrenildi