Opr. Dr. Hande Akbaş 2-3 ay beklemek daha iyi oluyor
HABERİ PAYLAŞ

2-3 ay beklemek daha iyi oluyor

Haberin Devamı

Kadın kürtaj sonrası 4-6 hafta içinde adet görür. İlk adetten sonraki zaman diliminde de gebe kalınabilir. Ama bu işlemin psikolojik olarak hastayı yıprattığı düşünüldüğünde 2-3 ay beklemek çok daha iyi olur...

Akıntım hiç bitmiyor

26 yaşındayım. Sürekli akıntı oluyor. Adetim düzensiz. 1 hafta aralıkla adet oluyorum. İlaç kullanınca iyi ama kullanmayınca kötü. Bir ara yumurtalıkta kist vardı. Doktor “Geçti” demişti. Artık ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, enfeksiyon ve sık adet kanamalarınız nedeniyle kadın hastalıkları ve doğum doktoruna başvurun. Enfeksiyon ilerlemeden antibiyotik tedavisi uygulanmalı ve adetlerinizi bu kadar sık görmenizin nedeni saptanmalıdır. Aksi halde bir süre sonra kanszılık başlar. Bu durum hayat kalitenizin bozulmasına neden olur.

Çocuğumuz olmuyor

28 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. Çocuk istiyoruz ama eşimin sperm sayısı ve sperm hareketi az olduğu için hamile kalamıyorum. Hangi tedavi yöntemlerini uygulayabiliriz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, eşinizin sperm hareketliliğindeki azalma çok fazla değilse belki tüp bebeğe geçmeden önce 1 veya 2 kez aşılama deneyebilirsiniz. Olmazsa tüp bebek ile gebe kalma şansınız yüzde 60-70 civarında. 2 yıldır gebelik oluşmadıysa daha fazla vakit kaybetmeyin.

Ne zaman hamile kalırım?

36 yaşındayım ve 5 ay önce ikiz bebek aldırdım. Yeniden hamile kalabilmek için ne kadar beklemem gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kürtajdan sonra genellikle 4-6 hafta içinde hasta adet görür. Normalde ilk adetten sonra tekrar gebe kalabilirsiniz. Bu işlemin psikolojik kısmı da göze alınarak genellikle 2-3 ay bekleme önerilir. Siz tekrar çocuk istiyorsanız yaşınızdan dolayı daha fazla da beklememenizi öneririm.

Sol memede ağrım var

22 yaşındayım. Sol mememde ağrı var. Adet görünce kesiliyor, sonra yeniden başlıyor. Kanser olmaktan çok korkuyorum.

CEVAP

Sevgili okuyucum, korkularla yaşamak yerine üzerimize düşeni yapmalıyız. 22 yaşında meme kanseri olma ihtimaliniz epey az ama sıfır değil. Adet bitiminde doktora gidin. Onunla bu şikayetinizi paylaşın. Doktor gerekli bulursa meme ultrasonografisi de isteyecektir. Böylece siz de rahatlamış olacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder