Gündem 2 arkadaş motosikletleriyle çarpıştı

2 arkadaş motosikletleriyle çarpıştı

Paylaş
2 arkadaş motosikletleriyle çarpıştı

2 arkadaş motosikletleriyle çarpıştı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde ailelerinden habersiz motosiklet satın alıp gizlice binen 2 yakın arkadaş, karanlık yolda birbirleriyle çarpışıp can verdi. İkisi de kaza sırasında kask takmayan 28 yaşındaki Rüstem Özkul ile arkadaşı evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki Emin Atalay Ataman'ın cenazeleri mezarlıkta yanyana gömüldü.

Haberin Devamı

Oto galericisi Rüstem Özkul ile kuyumcu arkadaşı Emin Atalay Ataman motosiklet tutkunuydu. İkisi de ailerinin tek oğlu olan Rüstem Özkul ile arkadaşı Emin Atalay Ataman'ın yakınları, ‘kaza yaparlar’ korkusuyla motosiklet almalarına hep karşı çıktı. Tutkularına yenik düşen 2 arkadaş, bir ay önce kendilerine birer motosiklet satın aldı. İki arkadaş, akşamları mesai çıkışı ailelerinden gizlice motosikleriyle gezmeye çıktı. Yakın arkadaşlar yaptıkları gezilerin ardından da motosikletlerini bir arkadaşlarının deposuna koydu.

Dün akşam da iki arkadaş, iş çıkışı buluşup depodan çıkardıkları motosikletleriyle İzmir'e gitti. Dönüşte, Ödemiş'in Demircili Köyü yakınlarına geldiklerinde bekar olan Özkul, benzin almak için bir akaryakıt istasyonuna girdi. Arkadaşı Ataman ise yoluna devam etti. Yakıt aldıktan sonra arkadaşına yetişmek için 35 ZRL 88 plakalı motosikletiyle hız yapan Özkul ile arkadaşının gecikmesi üzerine onu merak edip kontrol için ‘U’ dönüşü yapan Ataman'ın kullandığı 35 TR 600 plakalı motosiklet, kafa kafaya çarpıştı. Kask takmadıkları belirlenen 2 arkadaş, paramparça olan motosikletlerinden asfalta fırladı. Evli ve 2 çocuk babası Ataman olay yerinde, ağır yaralanan Özkul ise çevredekilerin çağırdığı ambulansla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda yaşamı yitirdi.

Haberin Devamı

KORKTUKLARI BAŞLARINA GELDİ

Ailelerinin karşı çıkması nedeniyle gizli satın aldıkları motosikletlere genelde geceleri bindikleri öğrenilen Ataman ile Özkul'un cesetleri, Ödemiş Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Kaza nedeniyle 1.5 saat trafiğe kapalı kalan İzmir- Ödemiş karayolu, motosikletlerin çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından tekrar trafiğe açıldı. Her ikisi de ailelerinin tek çocuğu olan Özkul ve Ataman'ın ölüm haberleri, baba ocaklarına ateş düşürdü.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

İki gencin, bugün öğle vakti hastane morgundan alınan cenazeleri, evlerinin bulunduğu sokaktan geçirildi, yakınları, komşuları, arkadaşları, gözyaşları içinde dualar etti. Ataman'ın cenazesi evin önüne geldiğinde AK Parti'li İl Genel Meclisi eski üyesi olan babası Sadi Ataman ile anne Nagihan Ataman güçlükle ayakta durabildi. Anne Nagihan Ataman oğlunun tabutuna sarılarak, “Ne olur oğlum gitme” diyerek, gözyaşlarına boğuldu. Eşi Özlem Ataman ise evinin penceresinden, “Seni çok özleyeceğiz aşkım. Ben hakkımı helal ediyorum. Sen de helal et. Seni unutmayacağız” diyerek, ağladı.

Haberin Devamı

YANYANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Daha sonra iki gencin cenazeleri Ödemiş Büyük Cami'ye götürüldü. Burada öğle vakti düzenlenen törene, Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı CHP'li Bekir Keskin, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, AK Parti'li Ödemiş eski Belediye Başkanı Mahmit Badem, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hami Karaca, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk, DP Ödemiş İlçe Başkanı Bilal Bahadır, işadamları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.
Ödemiş Müftüsü Hasan Ersöz'ün kıldırdığı namazın ardından iki gencin cenazeleri bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Ahrandı Mezarlığı'na götürülerek, gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi.

Erol ŞEN/ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

Haberin Devamı