Gündem 2 aylık kızıyla soba kurbanı oldu

2 aylık kızıyla soba kurbanı oldu

Paylaş
2 aylık kızıyla soba kurbanı oldu

Tasarruf için doğalgaz yerine eldeki kömürü yaktı; ikisi birlikte can verdi

İstanbul Maltepe'de, evi doğalgazlı olmasına rağmen kömür sobası yakan Candan Mumcuğ (25), 2 aylık kızı Cemre Naz Mumcuğ ile sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

Haberin Devamı

Bankada çalışan Candan Mumcuğ, Zümrütevler Mahallesi Karaca Caddesi Numara 25’deki evinde, dün, kızı Cemre Naz Mumcuğ’un üşümemesi için kömür sobasını yakıp birlikte uykuya daldı. Bir otelde müdür olarak çalışan Muzaffer Mumcuğ, saat 17.00 sıralarında eve geldiğinde eşi Candan Mumcuğ’nun sobanın yanında baygın yattığı gördü.

TASARRUF ETMEYE ÇALIŞIYORLARDI

Evin camlarını açan Muzaffer Mumcuğ, hemen durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. Eve gelen sağlık ekipleri, Candan Mumcuğ’nun karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğünü belirledi. Yaşadığı anlaşılan Cemre Naz ise ilk müdahalesinin ardından Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Cemre Naz da hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polisin evde yaptığı incelemenin ardından Candan Mumcuğ'un cesedi de kızının bulunduğu hastanenin morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Yakınları, Mumcuğ ailesinin evlerine doğalgazı yeni bağlattıklarını, tasarruf amacıyla ellerinde bulunan kömürü tüketmek içi soba kullanmaya devam ettiklerini söyledi.

Anne ve kızının, memleketleri olan Ordu’da toprağa verileceği belirtildi.

Süleyman KAYA/İSTANBUL,(DHA)