Eğitim - Kariyer 2 bin 734 öğrenci MEB bursu alıyor

2 bin 734 öğrenci MEB bursu alıyor

Paylaş
2 bin 734 öğrenci MEB bursu alıyor

Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Semih Aktekin, 22 farklı ülkede 2 bin 734 öğrencinin yüksek lisans ve doktora eğitimi aldığını, MEB burslusu olan bu öğrencilerin okul ücretiyle tüm diğer eğitim, sağlık ve kırtasiye masraflarının karşılandığını açıkladı

Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Semih Aktekin, MEB burslusu olarak 22 farklı ülkede 2 bin 734 öğrencinin yüksek lisans ve doktora eğitimi aldığını, bu öğrencilerin okul ücretiyle tüm diğer eğitim, sağlık ve kırtasiye masraflarının karşılandığını anlattı.

Haberin Devamı

Burslulukla ilgili uygulama ve mevzuatta öğrencilerin başarı ve motivasyonunu artırmaya yönelik düzenlemeler yapıldığını dile getiren Aktekin, bu kapsamda yurt dışında lisansüstü eğitim amacıyla geçirilen sürelerin tamamının memuriyette geçmiş sayan ve aylık burslarda yüzde 20 oranında artış gerçekleştiren değişiklikler yaptıklarını sözlerine ekledi.

'TAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA OLACAĞI İDDİASI DOĞRU DEĞİL'

Aktekin, Kanada´da vefat eden Emel Aslan Çon´un, bazı haberlerde iddia edildiği gibi doktora süresiyle ilgili bir sorununun bulunmadığını bildirdi. Aktekin, yaptığı açıklamada, Kanada´da kalp krizi geçirerek vefat eden öğrenci Emel Aslan Çon´a Allah’tan rahmet ve kederli ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı diledi. Aktekin, Bakanlık yetkililerinin ilk günden itibaren öğrencinin ailesi ve Kanada’da bulunan eşi ve arkadaşlarıyla iletişime geçildiğini aktardı.

Haberin Devamı

Aktekin, iddia edilenin aksine, Çon´un doktorasıyla ilgili herhangi bir tazminat sorununun olmadığına dikkati çekerek "Aksine kendisi eğitim gördüğü University of Guelph tarafından en nitelikli uluslararası öğrencilere verilen yıllık 40 bin dolar başarı bursu alan bir öğrencimizdi. Emel Aslan’ın doktora süresiyle ilgili bir sorunu da olmayıp doktorasını bitirmesi için 2016 yılı Eylül ayına kadar bir buçuk yıllık yasal ek süresi daha bulunmaktaydı. Dolayısıyla iddia edildiği gibi öğrencimizin herhangi bir tazminata düşme sorunu bulunmamaktaydı" diye konuştu.

Aktekin, mevzuat değişikliğiyle vefat eden öğrencinin tazminat ödemek zorunda olacağı yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu bildirdi.

"Yüksek lisansını 2 yılda, doktorasını 4 yılda bitiremeyen bursiyerlerin hemen tazminata düşürüldüğü" yönündeki bilgilerin de doğru olmadığını aktaran Aktekin, yüksek lisanını normal süresi içinde bitiremeyenlere 6 aya kadar burslu, 6 aya kadar burssuz uzatım, doktorasını normal süresi içerisinde bitiremeyen öğrencilere 1 yıl burslu, 1 yıl da burssuz olmak üzere toplam 2 yıllık uzatım hakkı verildiğini belirtti.