Ekonomi 2 bin 'iyi' çiftçinin ürününü Migros alacak

2 bin 'iyi' çiftçinin ürününü Migros alacak

Paylaş
2 bin 'iyi' çiftçinin ürününü Migros alacak

Tarım Bakanlığı 'İyi Tarım Uygulamaları (İTU)' kapsamında Migros'la işbirliği yaptı

SEBZE-MEYVE KAYITLI OLACAK

Haberin Devamı

Tarım Bakanlığı ile Migros işbirliği yaptı. Bakanlığın ‘İyi Tarım Uygulamaları’ adıyla düzenlediği standartlara uygun üretim yapmayı seçen çiftçiler, ürettikleri yaş meyve-sebzenin tamamını Migros’a satacak.

Bu kapsamda 2 bin çiftçi İTU sertifikalı üretim yapmaya başladı. İyi Tarım Uygulamaları standartları meyve-sebzenin tamamını üretimden sofraya kadar kayıtlı hale getirecek.

TARIM KABUK DEĞİŞTİRECEK

İyi Tarım Uygulamaları, 1997’de Avrupa’da oluşturulan ve dünyada kabul gören Globalgap normlarının Türkiye tarımı için de geçerli olması anlamına geliyor. Uygulama, tarımda değişimin temel kilometre taşı olarak kabul ediliyor.

Migros, raflarındaki meyve sebzelerin İTU standardında üretilmesi şartıyla, çiftçiyi, dünya standartlarında tarımı ve tüketicilerin sağlığını destekleyecek.

Haberin Devamı

TÜKETİCİ LOGOLU ÜRÜN ALACAK

Migros raflarında yer alan tüm meyve sebzelerde ‘İyi Tarım Ürünleri’ logosu yer alacak. Migros’un sadece İTU sertifikalı üreticiden ürün alma kararıyla yaklaşık 2 bin çiftçinin üretiminin tohumdan sofraya kadar tüm süreci kayıt altına alınacak. Meyve sebzede ilaç kalıntısı, toprak, su analizi gibi kayıtların zorunlu olduğu bir standart getiren ITU, kayıtlı üretimi sertifikalandırıyor.