Gündem 2 bin kişi linç ediyordu

2 bin kişi linç ediyordu

Paylaş
2 bin kişi linç ediyordu

Tekirdağ'da 50 metre arayla cesetleri bulunan çiftin katil zanlısını 2 bin kişi linç etmek istedi

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'ndeki bağlarında geçen cuma günü 50 metre arayla cesetleri bulunan çiftin katil zanlısı olarak 31 yaşındaki Cüneyt Kömürcü yakalandı. Jandarmadaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Kömürcü'yü Adliye çıkışında toplanan yaklaşık 2 bin kişi linç etmek istedi. Ekipler arka kapıdan Kömürcü'yü kaçırırken, katil zanlısının jandarma minibüsünde olduğunu düşünen vatandaşlar bu minibüse saldırdı ve hasar verdi. Çıkan arbedeyi sakinleştirmeye çalışan İlçe kaymakamı Salih Yüce´nin yanı sıra polis, jandarma ve bazı vatandaşlarda hafif şekilde yaralandı.

Haberin Devamı

Malkara'da geçen Cuma günü, Gönence Köyü yakınlarındaki Kurtdere Mevkiinde bulunan bağlarına giden oto tamircisi Hasan Öngören başına çapa ile vurularak, 35 yıllık eşi Nihal Öngören ise boğazına tabancayla ateş edilerek öldürülmüş halde bulundu. Olayla ilgili soruşturmayı genişleten polis ve jandarma ekipleri, Nihal Güngören'in kolundan 1 bilezik alındığını saptadı. Olaydan bir gün sonra bileziği ilçe merkezindeki bir kuyumcuda bozduran Cüneyt Kömürcü, daha sonra Edirne'nin Keşan İlçesi'ne gitti.

POLİS KUYUMCULARI DOLAŞTI

Polis ekipleri, Nihal Öngören'in kolundan alınan bilezikten yola çıkarak, ilçedeki kuyumcuları dolaşmaya başladı. Polis ekipleri kuyumculara bileziğin modelinden söz etti. Bir kuyumcu, geçen Cumartesi günü Nihal Öngören'in bileziğine benzeyen bir bilezik satın aldığını söyledi. Bunun üzerine kuyumcudaki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, bileziği satan kişinin 'adam yaralama' ve 'hırsızlık' suçundan 11 yıl hapis yatmış Cüneyt Kömürcü olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Şüphelinin Malkara Gazibey Mahallesi Köroğlu Sokak'taki evine baskın yapan polis, evde bulamadığı Kömürcü'nün, Edirne'nin Keşan İlçesi'ne gittiğini öğrendi. Bunun üzerine Keşan'a giden ekipler, Cüneyt Kömürcü'yü yakalayarak Malkara Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim etti. Jandarmadaki sorgusunun ardından katil zanlısı Kömürcü yoğun güvenlik önlemleri altında Malkara AdliyesiÆne getirildi.

2 BİN KİŞİ LİNÇ ETMEK İSTEDİ

Adliye çevresinde ise yaklaşık 2 bin kişi toplandı. ´Katili bize verin´ diye bağıran vatandaşları güvenlik önlemi alan polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalışan Tekirdağ Emniyet Müdür Vekili Atilla Semercioğlu, vatandaşlara dağılmalarını söyledi. Vatandaşlar dağılmayınca Tekirdağ´dan ve çevre ilçelerden takviye polis ve jandarma ekipleri çağrıldı. İfadesinde 2 kişiyi öldürdüğünü itiraf eden katıl zanlısı ´Kasten adam öldürmek´ suçundan tutuklandı. Jandarma ekipleri Katil zanlısının linç edilmesi endişesi taşıyınca Kömürcü´yü arka kapıdan kaçırırdı.Dışarıdaki kalabalık ise katil zanlısının jandarmalar arasında minibüsü bindirildiğini düşündü ve bu minibüse saldırarak hasar verdi. Çıkan arbedeyi sakinleştirmeye çalışan İlçe kaymakamı Salih Yüce’nin yanı sıra polis, jandarma ve bazı vatandaşlar hafif şekilde aldığı darbeler sonrası yaralandı.

Haberin Devamı

Katil zanlısının adliyeden ayrıldığını öğrenen vatandaşlar ise dağıldı. Kömürcü ise yoğun güvenlik önlemleri altında Tekirdağ Kapalı Cezaevine gönderildi.