Ekonomi 2 bin taksici UBER'e kayıtlı çıktı

2 bin taksici UBER'e kayıtlı çıktı

Paylaş
2 bin taksici UBER'e kayıtlı çıktı

UBER ile sarı taksi işletmecileri arasında yaşanan çekişme devam ederken sisteme tepkili olan taksicilerin yanı sıra sisteme dahil olan 2 bin taksici olduğu ortaya çıktı

Son günlerde İstanbul'daki taksiciler ve UBER arasında gerilim hızla tırmanıyor. Birçok taksici UBER'e tepki gösterirken İstanbul'da UBER yolcusu taşıyan taksici sayısının da azımsanmayacak kadar fazla olduğu görüldü.

SİSTEME ÜYE OLAN 2 BİN TAKSİCİ VAR


Habertürk'ün haberine göre, taksiciler "UBER ekmeğimizi elimizden alıyor" diyor ama UBER Türkiye'nin verdiği resmi rakama göre İstanbul'da sisteme üye olan 2 bin taksici var.

"UBER ÇOK KAZANDIRIYOR"


O taksicilerden biri olan Bünyamin Sıdar UBER'in daha çok kazandırdığını söylüyor. Neden UBER sistemine dahil olduğunu açıklayan Sıdar, "UBER'de müşteriler saygılı, gideceğin güzargahı seçmene gerek yok, alacağım ücreti UBER zaten önceden belirliyor. Plaka sahibi olarak değil de şoför olarak destekleyenler çok" dedi.

UBER KULLANAN MESLEKTAŞLARINA TEPKİ GÖSTERDİ


Bir başka taksici ise UBER kullanan meslektaşlarına tepki göstererek "Karşı olduğun bir şeyi kendin yapıyorsun. Ne farkın kaldı onlardan? Ticari taksicisin sen bir de UBER kullanmanın manası nedir" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı