Türkiye (Son Dakika) 2 çocuğunu boğarak öldüren anne: Bunu yapmamı 'yeşil adam' söyledi

2 çocuğunu boğarak öldüren anne: Bunu yapmamı 'yeşil adam' söyledi

Paylaş
2 çocuğunu boğarak öldüren anne: Bunu yapmamı 'yeşil adam' söyledi

İstanbul Bağcılar'da, 4 aylık kızı Rabia ile 5 yaşındaki oğlu Muhammed'i boğarak öldürdüğü iddia edilen ve tutuklanan Hatice Tiryaki savcılıkta, "Yeşil adam bana 'Çocuklarını öldürürsen onlar için en iyisi olur' dedi" şeklinde ifade verdi

İstanbul Bağcılar'da geçtiğimiz günlerde biri 4 aylık, diğeri 5 yaşındaki çocuklarını yastıkla boğarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 26 yaşındaki Hatice Tiryaki çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına ifade veren Hatice Tiryaki, 7 yıllık evliliğinde eşiyle sorunlar yaşadığını, çocukların da uzun süredir sağlık problemleri olduğunu anlattı.

'YAKLAŞIK 3 AYDIR YEŞİL ADAM GÖRÜYORUM'


Hatice Tiryaki ifadesinde şunları söyledi: "Yaklaşık 3 aydır 'yeşil adam' görüyorum. Oğlum Muhammed bana 'Ben artık iğne vurulmak istemiyorum' diyordu. Yeşil adam bana, 'Çocuklarını öldürürsen onlar için en iyisi olur, iğne de vurulmazlar' diyordu. Ben onların iyiliğini istiyordum. Kendime geldiğimde banyodaydım. Sonra kendimi sokağa attım. Ağabeyimi aradım. 'Çocuklara bir şey oldu ben sokaktayım bir bakın' dedim. Onlar da bakmışlar çocuklarım ölmüş, ben olay anını hatırlamıyorum, Eşimin beni evden çıkarmamasından dolayı psikolojim bozuldu. Kendimi iyi hissetmiyorum.”

AKIL SAĞLIĞI KONUSUNDA ŞÜPHE OLUŞTU


Savcılık, ifade tutanağında şüphelinin ifade alımı sırasında sürekli titrediğini, ağladığını, kendini tam anlamıyla ifade edemediğini kaydederek, akıl sağlığının yerinde olup olmadığı konusunda şüpheye düşüldüğü tespitlerine yer verdi.


'BANA SERUM TAKIN'


Şüpheli Hatice Tiryaki, Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliğinde de “Kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Bana serum takın. Bana yardım edin. Olayı hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde banyodaydım.” dedi.


NE OLMUŞTU?


Bağcılar Yüzyıl Mahallesi'nde yaşayan Hatice Tiryaki önceki gece erkek kardeşini arayarak, çocukları 4 aylık Rabia ile 5 yaşındaki Muhammed'i öldürdüğünü söylemişti. Kadının eve gelen kardeşi, yeğenlerini yatakta ölü bulmuştu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Hatice Tiryaki'yi gözaltına almıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edilen Hatice Tiryaki, “yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan hakimlikçe tutuklanmıştı.

Haberin Devamı