Gündem 2 dişiyle doğdu

2 dişiyle doğdu

Paylaş
2 dişiyle doğdu

16 gün geciken Mustafa bebek 2 dişi ile doğdu. Mustafa'nın babası da öyle doğmuş

Bolu'da, 16 gün geç doğan bebeğin 2 dişinin olması doğuma giren doktoru ve annesini şaşırttı. 19 yaşında ilk bebeğini dünyaya getiren Esra İlhan, "Herhalde biraz daha dursaydı damakları tamamlayıp da gelecekti. Emerken ısırıyor ama ne yapalım" dedi. Dede Rasim İlhan ise oğlunun da aynı şekilde dünyaya geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bolu'ya bağlı Karacasu Beldesi'nde yaşayan elektrik ustası 23 yaşındaki Oktay İlhan ve ev hanımı Esra İlhan, 2 yıl önce evlendi. Esra İlhan dün doğum yapmak için Özel Çağsu Hastanesi'ne yatırıldı. Esra İlhan sezaryenle 3 kilo 800 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirirken, bebeğin alt damağında önde iki dişinin olduğunu gören Operatör Dr. Cengizhan Kolata şaşırdı.

BABASI DA ÖYLE DOĞMUŞ

Mustafa Can ismi verilen bebek annesinin kucağına verilirken, Esra İlhan bebeğine hayretler içerisinde baktı. Bebeğinin emerken göğsünü ısırdığını söyleyen Esra İlhan, "Herhalde biraz daha dursaydı damakları tamamlayıp da gelecekti. Emerken ısırıyor ama ne yapalım. 16 gün gününü geçmişti. Doktorlara teşekkür ediyorum" dedi.Dede Rasim İlhan ise, "Babası da alt damağında iki dişi olarak doğdu. Aynısı torunumda da var. Babası baktı aynısı görünce heyecanlandı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Operatör Dr. Cengizhan Kolata bebeklerde dişlerin normalde 5 aylıkken çıktığını belirterek, "Yaklaşık 12 yıldır uzman hekimim bu meslek hayatında ikinci kez gördüğüm bir olay. Multi faktöriyel olduğunu düşünüyoruz. Babasında da varmış daha önceden. Çok nadir görülen bir şey ama bebeğimiz gayet sağlıklı" diye açıklamada bulundu.

Koray YILMAZDEMİR/BOLU