Gündem 2 eğitimli bombacı yakalandı

2 eğitimli bombacı yakalandı

Paylaş
2 eğitimli bombacı yakalandı

Referandum öncesi Ankara ve İstanbul'u kana bulayacaklardı

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde, Yunanistan'da bomba eğitimi aldıktan sonra sınırı kaçak olarak geçip Edirne'den Türkiye'ye giren ve Anayasa Paketi Referandumu öncesi İstanbul ve Ankara'da bombalı eylem düzenlemeyi planladığı öne sürülen 1'i kadın 2 terörist yakalandı.

Haberin Devamı

Yasadışı sol bir örgüte üye oldukları söylenen teröristlerin kaçarken bir apartmanın önüne bıraktığı çantada miktarı açıklanmayan toz TNT, 2 el bombası, tabanca mermisi, 1 fünye ve oyuncak bebek içerisine yerleştirilmiş patlamaya hazır bomba düzeneği ele geçirildi. Soruşturmayı genişleten ekipler, 2 teröristin ülkeye girişine yardımcı olan 2 kişiyi ise Meriç İlçesi'nde gözaltına aldı.

İstanbul ve Tekirdağ Emniyet müdürlüklerine bağlı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, Yunanistan'da bomba eğitimi alan ve yasa dışı sol bir terör örgütünün üyesi olduğu belirlenen 1'i kadın 2 teröristin Edirne'nin Meriç İlçesi'nden Meriç Nehri'ni kullanarak yasadışı yollarla yurda giriş yapacağı istihbaratını aldı. Harekete geçen ekipler, 2 teröristi yurda giriş yaptıktan sonra yerlerini tespit etti ve takibe aldı.

Haberin Devamı

Meriç'ten minibüse binen ve ellerindeki çantalarla birlikte Çorlu'ya gelen 2 terörist, bir süre ilçe merkezinde gezdi. İstanbul'a gitmek için durakta bekledikleri sırada takip edildiklerini anlayan 2 kişi, Çoban Çeşme Mahallesi'ne girerek izlerini kaybettirmek istedi. Ellerinde bulunan çantayı Sehit Seyhan Yılmaz Sokak üzerindeki bir apartman girişine bırakan şüpheliler, daha sonra koşarak kaçmak isterlerken polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bırakılan çanta nedeniyle sokak güvenlik çemberi atına alındı. Bomba imha uzmanları gelmesiyle çanta açıldı.

Açılan çantada, miktarı açıklanmayan ancak 30 kilo olduğu iddia edilen toz TNT, 2 el bombası, tabanca mermisi, fünye ve oyuncak bebek içerisine yerleştirilmiş patlamaya hazır bomba düzeneği ile bir radyo ele geçirildi. Radyonun içerisinde ise rulo haline sarılmış olan ve İstanbul ve Ankara'da yapılması planlanan bombalı saldırıların bilgisinin yer aldığı bilgilerin yazıldığı şifreler bulundu. Açık kimliklerini açıklanmayan ve kadın teröristin üzerinde A.A., erkek teröristin ise Y.Ç. yazan sahte kargocu, öğretmen ve doktor adlarına düzenlenmiş 4 sahte kimlik çıktı.

Soruşturmayı genişleten ekipler, Meriç İlçesi'ne gitti ve Yunanistan tarafından botla Meriç Nehri üzerinden 2 teröristi para karşılığında Türkiye'ye sokan ve kimlikleri açıklanmayan karı- koca çifti gözaltına aldı. Daha sonra Çorlu'ya getirilen çift ile 2 terörist soruşturmayı yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü teslim edildi. 4 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN-Ferhat AKGÜN/ÇORLU,(Tekirdağ)(DHA)