Ekonomi 2. el otomobil alırken dikkat!

2. el otomobil alırken dikkat!

Paylaş
2. el otomobil alırken dikkat!

"Ağır hasarlı araçlar "birleştirilerek" tekrar sisteme kazandırılıyor; bu durumun can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor"

Türkiye Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Samsun İkinci El Otomotivciler Derneği Başkanı Hasan Kahyaoğlu, ikinci el otomobil satın almayı planlayanları uyararak dikkatli olmalarını istedi.

Haberin Devamı

"Ağır hasarlı araçlar ortadan kesiliyor ve iki araç birleştirilip ortaya bir otomobil çıkarılıyor" diyen Kahyaoğlu, "Vatandaş bu araçları alıp çocuğunu, canını, malını onun içinde taşıyacak. Allah korusun aracın nerede ikiye, üçe bölüneceği belli değil. Bu konuyla ilgili bir çalışma var, inşallah yetkililer bu konuda sonuca ulaşır" dedi.

Sigorta şirketlerinden başlamak şartıyla önlem alınması gerektiğini vurgulayan Kahyaoğlu, "Ağır hasarlı aracın tekrar sisteme kazandırılmasının yolları tıkanmalıdır" diye konuştu.

GÜVENİLİR FİRMALAR YÖNELMELİ

Tüketicilerin ikinci el araç alırken güvenilir ve profesyonel firmalara yönelmesi gerektiğini dile getiren Kahyaoğlu, şöyle devam etti:

"Vatandaş, aracında bir sorun çıktığında karşısında muhatap bulacağı firmalardan ikinci el aracı satın almalı. Samsun’da ikinci el oto galericileri sitesi kurduk. Amacımız sadece site yapmak değil, site bünyesinde bu sektörün alıcı ve satıcılarını bir çatı altında toplamak, ekspertiz raporu olmayan aracın satılmamasını sağlamak.

Haberin Devamı

Hem satıcıyı hem de tüketiciyi korumak. Satıcıyı kayıt altına alıyorsunuz hem de ekspertiz raporu olmayan bir aracı satmayarak vatandaş ile aranızda garantörlük sözleşmesi imzalamış oluyorsunuz. Ekspertiz raporu olmayan araçlar satılmamalı. Bu sayede tüketici aracını güvenilir yerden alacak. Bu, alıcı ve satıcı arasında daha resmi yoldan ve belirgin çizgide profesyonelce bir alışveriş anlamına gelir."

Kahyaoğlu, Türkiye’de ikinci el piyasasında yılda yaklaşık 5 milyon araç satışının yapıldığını, akaryakıt fiyatlarındaki artışın vatandaşları dizel veya LPG’li araçlara yönlendirdiğini kaydetti.

AA