Dünya 2 gazeteci kaçırılarak öldürüldü!

2 gazeteci kaçırılarak öldürüldü!

Paylaş
2 gazeteci kaçırılarak öldürüldü!

Mali'nin kuzeyinde iki Fransız gazeteci kaçırılarak öldürüldü. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande konu ile ilgili olarak bakanlarıyla bugün acil bir toplantı yaptı

Radio France Internationale (RFI) için çalışan Ghislaine Dupont (57) ve Claude Verlont (51) Kidal kentinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldıktan sonra öldürüldü.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande konu ile ilgili olarak "bu aşağılık eylemden büyük bir öfke duyduğunu" açıkladı. Hollande bugün Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Adalet Bakanı Christiane Taubira ve Fransa'nın dış istihbarat servislerinin başında bulunan Bernard Bajolet'in de katıldığı bir kriz toplantısı yaptı.

Gazetecilerin Kidal kentinde ayrılıkçı Tuareg örgütü, Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi (MNLA) sözcülerinden Ambery Ag Rhissa ile evinde röportaj yaptıkları belirtiliyor. Ambery Ag Rhissa RFI'ya yaptığı açıklamada gazetecilerin evden çıktıktan sonra yüzleri sarılı ve silahlı bir grup tarafından kaçırıldığını söyledi.

Rhissa dışarıda sonra tuhaf bir ses duyduğunu, kapıyı açtığında yüzü sarılı bir şahsın kendisine silah doğrultarak evine girmesini istediğini söyledi. Gazeteciler bu esnada silahlı grup tarafından bej renkli bir araca bindirildi. İki gazeteci direnirken bu sırada silahlı kişiler havaya ateş açtı.

Fransız ordusu kaçırılma olayının duyulması üzerine Fransız askerlerinin devriyeye çıktığını ancak araçla herhangi bir göz teması ya da fiziksel temas kurulamadığını açıkladı. Gazetecilerin cesetlerinin kentin 12 kilometre dışında bulunduğu kaydediliyor.

Kidal geçen yıl Mali'de krize yol açan Tuareg isyanının doğduğu kent olarak biliniyor. Fransa'nın askerî müdahalede bulunduğu Mali'de 3 bin Fransız askeri bulunuyor.

Haberin Devamı