Bilim - Teknoloji 2 gizemli delik daha!
Paylaş
2 gizemli delik daha!

Rusya'da ortaya çıkan gizemli deliğe 2 yeni kardeş daha geldi. İşte yeni "kara delikler!"

Siberya'nın Yamal bölgesinde büyük ve gizemli bir çukurun, daha doğrusu deliğin ortaya çıkmasından yaklaşık olarak iki hafta sonra, iki yeni delik daha ortaya çıktı.

Siberia Times'ın söylediğine göre, şu anda bölgede üç adet devasa delik bulunmakta ve yetkililer henüz bu deliklerin varlık nedenini kesin olarak açıklayabilmiş değil. En popüler teori, yer altındaki gaz alanlarının bir patlama yaşamış olmasını ve sürekli devam ediyor gibi gözüken delikler oluşturmuş olmasını içeriyor.

Tabii ki bunun dışında başka teorilerde bulunmakta. Bu teoriler ise, meteoritleri, hedefini şaşırmış füzeleri, insan kaynaklı şakaları ve elbette ki uzaylıları içeriyorlar.

Bölgesel parlamento vekillerinden Mikhail Lapsui'nin söylediğine göre, bu deliklerin çapları yaklaşık 15 metre civarında ve deliklerin çevresinde içeriden oluşan bir patlama fikrini destekleyebilecek toprak parçaları bulunmakta. Bölgedeki "görgü tanıklarının" söyledikleri ise birkaç farklı durumu tanımlıyor. İlk durumda, mekanın başlarda duman çıkardığını ve sonrasında parlak bir ışık belirdiği söylenirken, anlatılan ikinci bir hikayede, semavi bir varlığın yere düştüğü söylenmekte.

İlk iki delik, direkt çevirisi "dünyanın sonu" anlamına gelen Yamal bölgesinin içerisinde yer alırken, üçüncü delik bölgenin doğusunda yer almakta ve yaklaşık olarak 4 metre genişliğinde ve 60-100 metre derinliğinde olduğu söyleniyor. Bir grup çoban tarafından bulunan bu deliğin en ilginç özelliği ise, mükemmel bir koni şeklinde gibi gözüküyor olması.

Resimlerle: Bilimin cevap bulamadığı 10 basit soru

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı