Gündem 2 gün önce baba oldu, şimdi şehit!

2 gün önce baba oldu, şimdi şehit!

Paylaş
2 gün önce baba oldu, şimdi şehit!

Hakkari'nin Çukurca kırsalında kurulan mayın tuzağının patlaması sonucu 3 uzman çavuş şehit oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında mayın patlaması sonucu 3 uzman çavuş şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı. Şehit uzman çavuşlardan Nuri Aydın Sağır'ın 2 gün önce baba olduğu öğrenildi.

Olay, Çukurca'nın Hantepe bölgesinde dün gece operasyona çıkan uzman çavuşların arazi arama- tarama faaliyetleri sırasında meydana geldi. PKK'lı teröristlerin önceden döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu uzman çavuşlar Fatih Aydoğdu, Mehmet Kaya Çelik ve Nuri Aydın şehit oldu. Patlamada yaralanan uzman çavuşlar Salih Önsal ve Arif Kılıç da Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Şehitler 30 yaşındaki Fatih Aydoğdu'nun Kırıkkale, 24 yaşındaki Mehmet Kaya Çelik'in Elazığ ve aynı yaştaki Nuri Aydın'ın da Kayseri nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit uzman çavuşların cenazesi Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

BABASI: VATAN SAĞ OLSUN

Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu’nun şehit düştüğü haberi, Kırıkkale Garnizon Komutanlığı'ndan gelen subay tarafından Kırıkkale'nin Yenimahalle semti, 173'üncü Sokak, Uçakan Apartmanı 9 numarada oturan anne ve babasına verildi.

Oğlunun şehit düştüğü haberini öğrenen anne Serpil Aydoğdu fenalık geçirince eve gelen doktor tarafından sağlık kontrolüne alındı. Gözyaşları içinde “Vatan sağolsun” diyen baba Hilmi Aydoğdu, oğlu Fatih ile son kez 2 ay önce telefonla görüştüğünü söyledi. Aydoğdu, “10 gündür kendisine ulaşmak istedik, ancak bir türlü ulaşamadık. Oğlun telefonda bana ‘Baba ben iyiyim, merak etmeyin. Bugünlerde operasyon için dağa çıkacağız’ demişti. ‘Vatan sağolsun' diyorum. Açılım yüzünden başımıza bunlar geliyor. Bu açılım nerden çıktı?” diye konuştu.

Çukurca'da 2 yıldır görev yapan 7 yıllık evli ve 5 yaşında Yaren adında kızı bulunan şehit Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun eşi Ümran Aydoğdu'nun ise Bilecik Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yaptığı belirtildi.

2 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞTU

Şehit Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır'ın evine, asker ve şehit aileleri derneklerinin yetkilileri taziye ziyaretinde bulundu.

Hacı Mehmet Soyışık İlköğretim Okulu Müdürü olan baba Zekeriya Sağır, 6 çocuğundan en küçüğü olan oğluyla en son 20 gün önce telefonla görüştüğünü belirterek, “Vatanıma 42 yıl eğitimci olarak hizmet ettim. Oğlum da bu uğurda can verdi” diyerek gözyaşı döktü.

Gazeteciler evde olduğu sırada çalan telefona bakan Sağır, durumu öğrenmek isteyen yakınlarına oğlunun şehit olduğunu güçlükle söyleyebildi.

Oğlunun 2 yıl önce evlendiğini, 2 gün önce eşi Havva Sağır'ın bir erkek bebek dünyaya getirdiğini ifade eden Zekeriya Sağır, “Vatan sağ olsun” dedi.

Anne Sebahat Sağır'ın şehit oğluyla gelininin evlilik fotoğrafına sarılarak ağıt yakması taziye ziyaretine gelenleri duygulandırdı.

Sebahat Sağır, 2 gün önce dünyaya gelen, adının “Timuçin” olduğu öğrenilen torunu için de “Torunum yetim kaldı, bu acıya nasıl dayanacağım” diye ağladı.

Şehidin eşi Havva Sağır'ın Sivas'taki ailesinin yanında olduğu belirtildi.

ÇUKURCA (Hakkari), (DHA)

Haberin Devamı