Spor 2 gün rötarlı maç yayını

2 gün rötarlı maç yayını

Paylaş
2 gün rötarlı maç yayını

Kuzey Kore resmi televizyonu, Dünya Kupası'nda komşuları Güney Kore ile Yunanistan arasındaki maçı, oynandıktan 2 gün sonra yayımladı

B Grubu’nda geçen Cumartesi günü oynanan ve 2-0 Güney Kore’nin galibiyetiyle biten maç, Korean Central Broadcasting tarafından bu sabah yayımlandı.

Maçın 2 spikeri, karşılaşma boyunca takımlar ve futbol kuralları hakkında bilgi verdi. Dışarıya fazla açık bir ülke olmayan Kuzey Kore, 1966’dan bu yana ilk kez Dünya Kupası finallerine katılıyor.

Ülkede, seyircilerin turnuvayı ve takımlarının maçlarını ne kadar yakından takip edebilecekleri belli değil. Kuzey Kore’de tek bir televizyon kanalı bulunuyor, o da devlete ait.

Yabancı radyo yayınlarını dinlemek yasak. Tüm Kore Yarımadası’na televizyon yayını yapma hakkını elinde bulunduran Güney Kore’nin SBS televizyonu, geçmişteki siyasi gerginlikler nedeniyle bu Dünya Kupası’nda Kuzey Kore’ye canlı yayın yapmayacağını açıkladı.

Kuzey Kore’nin Korean Central Broadcasting televizyonu, Cuma günü başlayan kupa ile ilgili yayınına Cumartesi gecesi başladı. Kanal, Cuma günü Güney Afrika ile Meksika arasında oynanan açılış maçını Cumartesi akşamı yayımlandı.

Haberin Devamı