Gündem 2 gün yaşar dediler o hayata tutundu!

2 gün yaşar dediler o hayata tutundu!

Paylaş
2 gün yaşar dediler o hayata tutundu!

2 gün yaşar dediler o hayata tutundu!

Isparta Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesinde 22 haftalıkken dünyaya gelen 570 gram ağırlığındaki bebek, 12 gündür mucizevi şekilde yaşama tutunuyor.

Haberin Devamı

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Bekir Aydın, normal şartlar altında 27 haftanın altında doğan bebeklerin öldüğünü, ancak bu bebeğin 22 haftalık olmasına rağmen yaşam belirtileri verdiğini kaydetti. Bir bebeğin normal şartlarda 40 haftalıkken dünyaya gelmesi gerektiğini belirten Çocuk Hastalıkları Uzmanı Bekir Aydın, "Ufaklık zoru başarıyor. Minik bebek ısrarla ’ben yaşayacağım’ diyor, biz de ona yardımcı oluyoruz" dedi.

Ailesinin ilk çocuğu olan erkek bebeğin, hiç beklenmedik bir anda hayata gözlerini açtığını kaydeden Aydın, 570 gram olarak dünyaya geldiğini belirtti. Erken doğan bebeğin yaşama süresinin en fazla iki gün olduğuna dikkati çeken Aydın, minik bebeğin 12 gündür yaşam mücadelesi vererek, adeta bir mucizeyi gerçekleştirdiğini savundu.

Haberin Devamı

"Durumun aslında umutsuz olduğunu ancak bebeğin yaşamak için mücadele verdiğini" dile getiren Aydın, neredeyse bir kalem kadar olan bebeğin hayatta kalmak için büyük çaba harcadığını belirtti.

Bebeğin doğum sonrası yaşam belirtileri göstermesi üzerine tıp alanında yapılması gereken tüm aktiviteleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Doğar doğmaz hemen nefes borusuna tüp konularak, solunum yapması sağlandı. Ayrıca solunum yoluyla akciğerlerinin gelişmesi için ilaç takviyesi yapıyoruz. 7 gün boyunca solunum aletine bağlı olarak kaldı, 5 gündür de kendi soluyor. Henüz vücudunun büyük bir kısmı gelişmedi. Çocuklar bu dönemde gelişimini sağlarlar. Ama bizimki erken dünyaya geldiği için fonksiyonlarını kullanamıyor. Anne karnındaki sistemi burada Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde gerçekleştiriyoruz."

Bebeğin yaşayabilmesi için neler yapılması gerekiyorsa yerine getireceklerini söyleyen Aydın, en büyük temennilerinin ise minik bebeği sağlıklı bir şekilde anne kucağına vermek olarak belirtti.

Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesinde yaklaşık bir ay önce hizmete giren Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin de minik bebek için bir şans olduğunu belirten Başhekim Op. Dr. Mustafa Çelik ise "Bu servis olmasaydı bugün bu bebeğimiz de 12 gün bile yaşayamazdı" dedi.

Haberin Devamı