Yaşam 2 günde müziğe doyuran festival burada!

2 günde müziğe doyuran festival burada!

Paylaş
2 günde müziğe doyuran festival burada!

2 günde müziğe doyuran festival burada!

Bu sene 19-20 Haziran’da santralistanbul’da gerçekleşecek Efes Pilsen One Love , birbirinden eğlenceli konserlerin yanı sıra, konser sonrasındaki partilerle eğlenceyi sabaha kadar taşıyor. 2 gün sürecek olan festivalde müzik 48 saat boyunca nerdeyse hiç durmuyor. Festivalciler, 19 Haziran Cumartesi Groove Armada, Fischerspooner, The Whitest Boy Alive, Sattas, Multitap; 20 Haziran Pazar günü ise The Ting Tings, Sophie Ellis-Bextor, Wild Beasts, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions featuring Erik Truffaz, The Revolters ve Gizli Özne’yle buluşuyor.

Peki festivalde kimler sahne alacak? Sonraki sayfada…

THE TING TINGS

Gitar ve vokallerde Katie White, davulda ise Jules de Martino’dan oluşan pop kültürünün en önemli temsilcilerinden The Ting Tings, 2006 yılında Manchester’da kurulmuş olan bir indie dans-pop grubu.

GROOVE ARMADA

“I See You Baby”, “My Friend”, “Easy” ve “Get Down” parçalarıyla dans müzik piyasalarını alt üst eden, Andy Cato ve Tom Findlay’den oluşan Groove Armada İngiliz dans müzik oluşumu.

SOPHIE ELLIS

Bextor Pop müziğin İngiltere’deki medar-ı iftiharı, vokal, söz yazarı ve manken Sophie Ellis-Bextor, ilk olarak ismini 2000 yılında Spiller-Groovejet parçasındaki büyüleyici vokalleriyle duyurmuş ve hem sesi hem de büyüleyici güzelliğiyle, büyük çıkışını yakalamış bir sanatçı.

FISCHERSPOONER

1998 yılında New York’ta kurulan Fischerspooner, Warren Fischer ve Casey Spooner’dan oluşuyor. Electroclash müzik türünün büyük bir patlama yaşadığı Miss Kittin’in, Tiga’nın ve Felix da Housecat’in müzik piyasasını domine ettiği o ilk yıllarda piyasaya çıkan ve retro elektro sesleri, electroclash’e özel radikal sözlerle birleştiren Amerikalı bir grup

THE WHITEST BOY ALIVE

Royksopp-Poor Leno parçası vokallerinden ve Kings of Convenience’dan tanıdığımız muhteşem ses ve sıra dışı kişilik Erlend Oye’nin Berlin merkezli indie-pop grubu Wild Beasts İngiltere’nin Kendal şehrinin alternatif müzik sahnesine armağanı.

WILD BEASTS

2006 yılında çıkardıkları “Brave Bulging Buoyant Clairvoyants” parçasının duyulmasının ardından hemen alternatif müziğin en önemli plak şirketlerinden Domino ile anlaştı. 2008’de “Limbo” albümünü yayınlayan grup, esas 2009’un en iyi albümleri listelerinde ilk 10’da yer alan ve farklı çizgisiyle herkesi etkileyen “Two Dancers” albümünü yayınladıktan sonra müzik dünyasında kıyameti koparmayı başardı.

Festivalde kimler sahne alacak? Devamı sonraki sayfada...

MULTITAP

2006 yılında dönemin rock ve indie parçalarını coverlamak amacıyla kurulan MULTITAP, davulda Ali Cihan, basgitarda Tackin Bilal, klavyelerde Sertaç Özgümüş, gitar ve vokalde Selim Sümer’den oluşuyor.

THE REVOLTERS

2006 yılının sonlarına doğru Serhat Erman (vokal-gitar), Berkan Tomay (gitar-synths), İbrahim Kent (bass), Murat Şahin (davul) tarafından İstanbul’da kurulan The Revolters, 2007 tarihli ilk albümleri It’s Gonna Hurt A Little Ep’siyle dikkatleri çekti. Bu EP, Myspace üzerinden 250.000’nin üzerinde dinlenerek büyük bir başarıya imza attı. Bu albümden çıkan ilk single olan Step by Step, Avrupa ve Amerika’daki birçok yerel ve ülke çapında yayın yapan radyolarda yayınlandı ve büyük ilgi topladı.

GİZLİ ÖZNE

Gizli Özne 2002'de lise yıllarında kurulan arkadaşlıkların yani sıra ilk müzik, konser ve sahne heyecanlarını yaşadıkları ‘Skylight’ grubunun devamıdır.

SATTAS

Yaz partilerinin vazgeçilmezi, Türkiye’den çıkma en eğlenceli reggae/roots gruplarından Sattas, 2005 yılında Orçun Sünear ve Derya Eke tarafından kuruldu. Sevdikleri müzikleri çalma gayesiyle yola çıkan grup, özellikle Gregory Isaacs, Michael Prophet, ve Bob Marley gibi bu müziğin efsane isimlerinden etkilenip onların hit parçalarını coverlayarak sahne almaya başladılar.

SOAKED

Synth pop’a yeni bakış getiren, hedefleri dünyaya hakim olmak olan 6 adam bir kadından oluşan Soaked 2003’den günümüze; yaptıkları müziğin yanı sıra bir performans ve tasarım konseptiyle karşımızda. Sahne şovları, görselleri oldukça şaşırtıcı olup, besteleri ve yaptıkları cover parçalarla da hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan İstanbullu grup, sıra dışı canlı performansı ve görsel şovlarıyla Efes One Love’da sahne almaya hazırlanıyor.

Festivalde kimler sahne alacak? Devamı sonraki sayfada...

KUNG FU

İstanbul'da canlı müzik denince ilk akla gelen gruplardan biri olan Kung Fu, Mojo, Eski/Yeni Bronx, Line, Kemancı, Babylon, Hayal Kahvesi, Balans gibi İstanbul'un önde gelen mekanlarında programlar yaptı. Miller Music Factory 2008'de cover kategorisinde yarışan grup, bir Barış Manço bestesi olan "Eğri Eğri Doğru Doğru Eğri Büğrü Ama Yine de Doğru"ya yaptıkları düzenlemeyle 1. oldu.

MODEL

İzmir’den başlayan yolculuğuna şimdilerde İstanbul’da devam eden MODEL 12. Tuborg Roxy Müzik Günleri'nden Billboard Özel Ödülü'nü ve Nokia Super Sound'07 yarismasindan ise ilk 6'ya kalarak "Arkadasinla En Iyi Giden Sarki" dalinda birincilik ödülünü aldi. Model, ilk kaydı olan "Perili Sirk" isimli E.P.'sini 2009'un mayıs ayında yayınladı.

ARS LONGA

Ars Longa, 2005 yilinda Ali Sinan Çulhaoglu (vokal, gitar) ve Berat Iscioglu (bas) tarafından kuruldu. Ikili ilk olarak Frekans Vol 1. albümünde yer alan Yarın Yaıin isimli parçalarıyla duyurdular.

DENGESİZ HERİFLER

Farklarını “Biz dünyanın en samimi grubuyuz ve asla ama asla dengesiz falan değiliz.” sözüyle ortaya koyan Ankaralı ska/punk grubu Dengesiz Herifler, vokal ve gitarda Doğa Çağ Ürünay, basta Mustafa Yüksel, davulda Eren Alkan ve gitarda Emre Alptekin’den oluşmakta. Etkilendikleri müzisyenler arasında Faith No More, New Kids On The Block ve Sublime olan grup, bugüne kadar Ankara If Performance Hall, İstanbul Hayal Kahvesi, İstanbul Ghetto, Joker Live, Dogzstar, İzmir Bios ve Blue gibi pek çok mekânda canlı performans sergiledi.

Festivalde kimler sahne alacak? Devamı sonraki sayfada...

RAMADAN

Synth pop tarzını duruma göre romantik, bazı bazı şizofrenik, oldukça asi ve tamamı ile esprili bir tarzla sunan Ramadan, 2005 yılında Bilgi Üniversitesi Müzik Teknolojisi bölümünden mezun oldu. Ardından Londra'ya yerleşerek Thames Valley Üniversitesi Vokal Performans bölümüne giren ilk video klibini Dannii Minogue ve Shena gibi isimlerle çalışan Sam Harvey yönetmenliğinde “Aşık Olasım Var” adlı şarkısına Londra’da çekti.

NEŞELİ MİLİS

Neşeli Milis 2000 yılında, Kadıköy'de stüdyo CASH tayfası olarak birlikte zaman geçiren ekip, 2006 yılında, beraber müzik yapmaya karar vererek, ilk kez soğuk bir kış gecesi, Neşeli Milis'in ilk tınılarını sıcacık bir sobanın yanından uzayın soğuk boşluğuna yayılmaya bıraktı. Bundan iki ay sonra, ilk 5 şarkılık ilkel ve basit melodili müziklerini bir harddisk’in karmaşık teknolojisine hapsetti.

Festival programı için sonraki sayfaya tıklayınız!

5

Haberin Devamı