Spor 2. Kocaeli Ulusal Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası

2. Kocaeli Ulusal Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası

Paylaş
2. Kocaeli Ulusal Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonasının ikinci etabı sona erdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Darıca Bayramoğlu Halk Plajı’nda, 12 kategoride ve 2 bin metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışlara vatandaşların yanı sıra Türkiye Yüzme Federasyonuna bağlı 79’u erkek 121 sporcu katıldı.

Yarışta, erkekler genel klasmanında 2 bin metreyi 28 dakikada tamamlayan Emre Öztürk, birinci oldu. Bayanlar genel klasmanda ise birinciliği, parkuru 31 dakikada geçen Nilay Erkal elde etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da 41 omuz numarasıyla yarışa katılıp vatandaşlarla kulaç attı.

Kategorilerde dereceye giren yüzücülere altın, gümüş ve bronz madalyaları, Karaosmanoğlu ve diğer protokol üyelerince verildi. Ayrıca tüm kategorilerde ve kadın erkek gruplarında birinci olanlara 400, ikincilere 300 ve
üçüncülere de 200’er lira takdim edildi.

Karaosmanoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, çevre odaklı yatırımları sayesinde eskiden olduğu gibi Kocaeli’nin tüm sahillerinde yüzülebildiğini bildirdi.

Bu konuda herkese görevler düştüğünü belirten Karaosmanoğlu, "Sahilimize, denizimize iyi bakacağız ki, o da hep bize böyle gönlünü açsın" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli için her zaman en iyisini istediklerini vurgulayan Karaosmanoğlu, bunun için var güçleriyle çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İlk etabı geçen hafta Kandıra Kerpe Halk Plajı’nda başlayan Ulusal Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonasının son etabı, 30 Ağustos’ta Karamürsel Altınkemer Halk Plajı’nda yapılacak yarışlarla sona erecek.

AA

Haberin Devamı