Ekonomi 2 milyar dolarlık evlilik

2 milyar dolarlık evlilik

Paylaş
2 milyar dolarlık evlilik

Türkiye'de şirketler arası birleşme ve satın almalar 2010'un ilk yarısında geçen yıla göre yüzde 46 artarak 2 milyar dolara ulaştı

Yüzde 46 artış gösterdi

Haberin Devamı

Türkiye’de şirketler arası birleşme ve satın almalar yılın ilk yarısında geçen yılın ilk dönemine göre yüzde 46 artarak 2 milyar dolar oldu.

Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Thomson Reuters’ın verilerine göre Türkiye’deki 106 birleşme ve satın almanın dağılımı ocak-mart döneminde 0.5 milyar dolar, nisan-haziran döneminde 1.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Rusya, Polonya ve Ukrayna’nın da aralarında olduğu Doğu Avrupa’da birleşme ve satın almanın hacmi ise yüzde 29 artışla 28 milyar dolar oldu.

En büyüğü Fiba Sigorta

Türk şirketlerini konu alan satın alma ve birleşmelere danışmanlık hizmeti veren kuruluşların aldığı ücretlerin tutarı ilk altı ayda 105 milyon dolar oldu.

Türkiye’de açıklanan satın almalar içinde en büyük hacimli olanı Hüsnü Özyeğin’in sahip olduğu Fiba Sigorta’nın Japonya’nın Sompo Japan Insurance tarafından 307.7 milyon dolara alınması oldu. Bu anlaşmada Fiba Sigorta’nın danışmanı Mitsubishi UFJ Morgan Stanley, Sompo Japan Insurance şirketinin danışmanı ise Nomura Securities olmuştu.

Haberin Devamı