Gündem 2 milyonluk ATM vurgunu

2 milyonluk ATM vurgunu

Paylaş
2 milyonluk ATM vurgunu

Türkiye genelinde banka ATM'lerine düzenek kurarak 2 milyon TL vurgun yaptıkları öne sürülen 5 kişi yakalandı

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek Ankara’da bir grubun ATM cihazlarına ‘düzenek’ kurarak hesapları boşalttıklarını tespit etti.

Bunun üzerine Çankaya bölgesinde bulunan ATM cihazlarını takibe alan ekipler, güvenlik kamerası görüntülerinden kimliğini tespit ettiği şüphelilerin İstanbul’a gittiklerini belirledi.

Teknik takip başlatan ekipler, şüphelileri, İstanbul’da bir bankanın ATM cihazına düzenek kurarken suçüstü yakaladı.

POLİS SİMİTÇİ OLDU

Banka ATM’lerin bulunduğu alanda tezgah kurarak simit satan polisler, Erol G., Nazım K., Erol Y., Mustafa Y. ve Onur A.’yı bir müşterinin hesabını boşaltamak isterken yakaladı.

Bu kişilerle birlikte bankalara düzenek kurulmasında kullanılan şeffaf plastik malzemeler, özel yapıştırıcılar, cımbız, sahte nüfus cüzdanı ve basın kartları ele geçirildi.

Yapılan araştırmada, şu ana kadar İstanbul’da 75, Ankara’da 42, diğer illerde 8 olmak üzere toplam 125 kişinin kurulan düzenekle hesaplarının boşaltıldığı belirlendi.

Gözaltındaki kişilerin fotoğrafları 81 ile gönderildi. Şüphelilerin, Türkiye genelinde bugüne kadar 300- 400 civarında kişinin hesabını boşalttığı tahmin ediliyor.

MİLLETVEKİLİ VE PROFESÖR DE MAĞDUR

ATM dolandırıcılarının mağdurları arasında bir profesör, bir milletvekili ve çok sayıda iş adamının da bulunduğu belirtildi.

Şüphelilerin, şu ana kadar mağdurların hesaplarından 2 milyon liranın üzerinde para boşalttığı, paraların bir bölümünü de, Bulgaristan’da bir bankada açtıkları hesaba havale yaptıkları kaydedildi.

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 5 kişi, ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve dolandırıcılık’ suçlarından mahkemeye sevk edildi.

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA (DHA)