Gündem 2 otobüs ve yakıt tankeri çarpıştı

2 otobüs ve yakıt tankeri çarpıştı

Paylaş
2 otobüs ve yakıt tankeri çarpıştı

Kırıkkale-Ankara karayolunda 2 yolcu otobüsü ile akaryakıt dolu bir tankerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 24 yolcu yaralandı

Kırıkkale - Ankara karayolunda iki yolcu otobüsü ile akaryakıt dolu bir tankerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 24 yolcu yaralandı. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, yaralılar hastanelere taşındı.Kaza,

Kırıkkale-Ankara Karayolu'nun Irmak Beldesi virajında saat 13.15 sıralarında zincirleme kaza meydana geldi. Ankara'dan Kırşehir istikametine giden Hayrullah Vural idaresindesi bir yolcu otobüsü, Mersin'e giden mazot yüklü ve şoförünün kimliği tesbit edilemeyen bir tankere arkadan çarptı.

Bu sırada tankere çarpan yolcu otobüsüne de arkadan gelen başka bir yolcu otobüsü çarptı. Yolcu otobüsünün akaryakıt dolu tankere çarpışmasına rağmen daha büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü zincirleme kazada 24 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Kaza sonrası yolcu otobüslerinden birinin şoförü Hayrettin Vural direksiyon mahalinde uzun süre sıkışıp kaldı. İki ayağı parçalanan şoför Vural, aracın ön tarafı vinç ile çekilerek yaklaşık 1 saat sonra güçlükle kurtarıldı.

Haberin Devamı

Meydana gelen kaza sonrası Kırıkkale-Ankara karayolu kapanırken, trafik tali yoldan verilmeye başlandı. Kazaya, Kırıkkale Belediyesi, 112 Acil Servis, Sivil Savunma ve çok sayıda ambulans giderek yaralıları Kırıkkale Yüksek İhtisas, Devlet Hastanesi ile Tıp Fakültesi'ne taşıdılar. Otobüste bulunan ve kazadan yara almadan kutulan diğer yolcular ise başka otobüs firmaları ile memleketlerine gönderildi.

Erhan GÖĞEM / KIRIKKALE, (DHA)