Dünya 2 reaktörün çatısına delikler açıldı

2 reaktörün çatısına delikler açıldı

Paylaş
2 reaktörün çatısına delikler açıldı

2 reaktörün çatısına delikler açıldı

Japonya’daki şiddetli depremde zarar gören Fukuşima nükleer santralinin 5 ve 6 numaralı reaktörlerini barındıran binaların çatılarının, olası hidrojen patlamalarını önlemek amacıyla delindiği bildirildi.

Haberin Devamı

Tokyo Electric Power’dan (Tepco) yapılan açıklamada, "5 ve 6 numaralı reaktörlerdeki hidrojen birikmesi endişeleri nedeniyle Tepco, dış binalardaki çatılarda 3 ila 7,5 santimetrelik delikler açtı" denildi.

Nükleer Güvenlik Ajansı ise, Fukuşima nükleer santralinin 1,2 ve 5,6 numaralı reaktörlere bugün elektrik sağlanmasının beklendiğini duyurdu. Ajans açıklamasında, 3 ve 4 numaralı reaktörlere de pazar günü elektrik sağlanacağı belirtildi.

Santralin 5 ve 6 numaralı reaktörleri daha az hasar gördü, çünkü 1-4 numaralı reaktörlerin aksine, bu reaktörlerin soğutma sistemleri bir dizel jeneratör sayesinde 11 Marttaki deprem ve tsunamiden sonra çalışmaya devam etti.

ÖLÜ SAYISI 7 BİNİ GEÇTİ

Japonya’da meydana gelen şiddetli deprem ve tsunami felaketinde ölü sayısının 7 bini geçtiği bildirildi. Ölü sayısıyla ilgili açıklama polis tarafından yapıldı. Açıklamada, 10 bin 905 kişinin hala kayıp olduğu da ifade edildi.

Haberin Devamı