Gündem 2 sokak köpeğine işkence

2 sokak köpeğine işkence

Paylaş
2 sokak köpeğine işkence

Adana'da 2 sokak köpeği kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yapılan işkence nedeniyle ağır yaralı olarak bulundu

Merkez Sarıçam İlçesi’nde 2 kulağı kesilmiş, kulakları ve gözlerinde enfeksiyon oluşmuş 2 aylık ve boğazından iple bağlanıp, ayağı kopma derecesinde vurularak dövülen, işkence gören 2 yaşındaki sokak köpekleri bulundu.

Gece geç saatlerde bulunan köpeklerin durumu, hayvanseverler aracılığıyla Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık’a iletildi.

Çıtırık’ın da girişimleriyle köpeklerin tedavi altına alınması için klinik arandı, ancak açık yer bulunamadı. Hyavanlar, Çıtırık’ın da çabalarıyla veteriner hekim Müzeyyen Konuralp tarafından tedavi ettirildi.

AYAKLARI KESİLMİŞ

Köpekleri tedavi eden veteriner hekim Müzeyyen Konuralp, hayvanların çok ağır işkence gördüğünü söyledi. Konuralp, "Köpeklerden 2 aylık olanın kulakları kesilmiş. Bu yüzden kulakları ve gözlerinde enfeksiyon oluşmuş. Antibiyotik tedavisine başladık.

Ancak kulakları eski işlevini göremeyecek şekilde zarar görmüş. 2 yaşında olan ise iple boğazından bağlanıp, ayağı kopana kadar dövülmüş. 5 gündür tedavi edilmediği için ayağı kangren olmuş. Bu 2 köpeğimizi tedavi ettikten sonra sahiplendirmek istiyoruz" dedi.

ADANA’DA HAYVAN ACİL SERVİSİ YOK

DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık da mesai saatleri dışında yaralanan hayvanları tedavi edecek veteriner bulamadıklarından yakındı.

Murat KİBRİTOĞLU/DHA