Yaşam 2 TIR sanal domates babayı şoka soktu!

2 TIR sanal domates babayı şoka soktu!

Paylaş
2 TIR sanal domates babayı şoka soktu!

Bursa'da, 8 yaşındaki bir çocuk, sanal alemde oyun için babasının kredi kartıyla 2 TIR domates satın aldı. Kabarık fatura, babanın cep telefonuna gelen bilgilendirme mesajıyla ortaya çıktı

Edinilen bilgiye göre, ipad üzerinden Turbo Racing League oyununa merak salan 8 yaşındaki Salih G, babasının şifresiyle internetten 2 TIR domates satın aldı. Olay, baba Ömer Faruk G.’nin telefonuna bankadan gelen bilgilendirme mesajıyla ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ŞOKE OLDU

Ekstre ile şoke olan baba Ömer Faruk G., hemen Apple’a itiraz ederek, paranın tarafına iadesini istedi. Firma, alınan iki TIR sanal domates için karttan çekilen yaklaşık 600 liranın geri ödenmesine karar verdi.

Olayın şokunu üzerinden atamadıklarını ifade eden baba Ömer Faruk G., “Oğlumun 1 milyon 571 tane domatesi var. Oyun için 600 lira civarında bir ödemeyle 2 TIR domates satın almış. Bunu bankadan gelen bilgilendirme mesajı ile öğrendik. Gelen mesajda, bu harcama ‘Size ait değilse itiraz edin’ diyordu. Diğer kalemlerle birlikte toplam 600 lira civarında kredi kartından çekim yapılmış. Sağ olsun, oğlum sanal alemde iki TIR domates satın almış” dedi.

'İŞE YARASAYDI DOMATESLERLE SALÇA YAPACAKTIK'

Haberin Devamı

8 yaşındaki oğluna Apple Store’dan ücretsiz bazı oyunları indirmesi için şifresini verdiğini anlatan baba , “Ben onun şifreyi unuttuğunu sanıyordum. O şifreyi girerek yükleme yapmaya devam etmiş. Çok da bilinçli bir harcama değil. Çünkü domates satın almış. Bu bir program, indirme değil. Bu herkesin düşebileceği tuzaktır. Diğer çocuk ve ailelerin dikkatli olması lazım. İşe yarasaydı domateslerle salça yapacaktık” diye konuştu.

Oğlunun yaptığı harcamalarla ilgili Apple’a itirazda bulunduğunu kaydeden Ömer Faruk G. sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplam 600 lira civarında bir harcama yapılmıştı. Toplam 9 tane indirim yapılmış. Ben bunların 7’sine itiraz ettim. Utandığım için ufak 1-2 kaleme de itiraz etme gereği duymadım. İtirazımı da internet üzerinden yaptım. Bu harcamaların yetkilendirmem dışında olduğunu belirttim. Oğlumun benden izinsiz olarak bu yüklemeyi yaptığını kaydettik. Firma itirazımızı kabul ederek parayı geri ödedi. Domateslerle oyunu zevkli hale getirecek benzin, hız, para, akıl gibi değişik ikonlar alınabilir. Takas yapmak için önce domates satın almak gerekiyor”.

'KEŞKE GERÇEK DOMATES OLSAYDI'

Salih G. ise yaşıtlarına tavsiyelerde bulunarak, “Oyun oynuyordum, istedim, aldım. Babam faturayı görünce çok kızdı. Çocuklar böyle oyunları yüklemesinler. Şimdi elimdeki domatesleri, değişik şeyler alıp harcamak istiyorum. Domateslerle araba, hız, benzin, akıl alınıyor. Bunlar keşke gerçek domates olsaydı. Onları satar, paraların içinde kaydırak yaparak yüzerdim” diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA