Dünya 2 uçak İsrail'e gitti

2 uçak İsrail'e gitti

Paylaş
2 uçak İsrail'e gitti

2 uçak İsrail'e gitti

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye’den, Gazze’ye yardım götürmek üzere yola çıkan yardım gemilerinden Mavi Marmara’ya gerçekleştirilen İsrail saldırısı sonucunda yaralanan 20 Türk vatandaşının getirilmesiyle ilgili olarak yaptığı yazlı açıklamada, "Genelkurmay Başkanlığı’na ait ikisi saat 08.50’de İsrail’e hareket etmiştir. Sağlık Bakanlığına ait uçağın ise saat 10.30’da hareket etmesi planlanıyor" denildi.

Haberin Devamı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ülkemizden Gazze’ye yardım götürmek üzere yola çıkan gemilerinden Mavi Marmara’ya 31 Mayıs 2010 tarihinde sabah saatlerinde, uluslararası sularda İsrail tarafından yapılan askeri müdahale sonucunda yaralanan, 20 vatandaşımızın ülkemize getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı;na ait 2 adet ambulans uçak ile Sağlık Bakanlığına ait bir adet ambulans uçak görevlendirilmiştir. Askeri ambulans uçaklardan 1’i Haifa, diğer 2 uçağımız ise Telaviv’deki yaralıları alarak ülkemize getirecektir. Başkanlığımızca; Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında sağlanan koordinasyon sonucu, yaralı 20 vatandaşımızın ülkemize getirilmesi için görevlendirilen uçaklardan Genelkurmay Başkanlığına ait 2;si saat 08.50;de İsrail;e hareket etmiştir.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığına ait uçağın ise saat 10.30;da hareket etmesi planlanmıştır. Yaralılar, Sağlık Bakanlığınca planlanan Ankara;daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınacaktır. Ayrıca diğer vatandaşlarımızın ülkemize dönüşünün sağlanması amacıyla THY;ya ait 3 adet uçak hazır bekletilmektedir."