Bilim - Teknoloji 2 yıl süren büyük vurgun!
Paylaş
2 yıl süren büyük vurgun!

2 yıldır, kimsenin ruhu bile duymadan ortalığı kasıp kavuran yeni bir hacker grubu ortaya çıktı!

Kaspersky Lab'ın açıklamasına göre, uluslararası bir siber suç grubu, iki yıllık bir süreç içerisinde 100 bankadan 1 milyar dolar çalmayı başardı. Carbanak olarak adlandırılan grup, müşterileri kullanmaktansa, direkt olarak bankaları hedeflemek gibi normalin dışında bir yaklaşıma sahip. Çalışanları zararlı yazılımları yüklemeye yönlendirmek için dikkatlice hazırlanmış e-postalar kullanan grup, bankaların iç ağlarına ve video sistemlerine ulaşma imkanı bulmuşlar.

Kaspersky'nin söylediğine göre, videolardan toplanan veriler ile bankanın işlemlerinin nasıl ilerlediği çözülmekteydi ve böylelikle grubun hareketleri, yasal işlemler olarak gösterilebildi. Aynı zamanda grup, ATM'lere uzaktan verdikleri komutlar ile, o sırada ATM'nin önünde olan üyelerinin para almasına imkan tanıdılar.

Interpol Dijital Suç Merkezi'nin yöneticisi Sanjay Virmani, "suçluların herhangi bir sistemdeki herhangi bir açığı kullanabileceklerinin açıkça ortaya koyulduğu" fikrinde. Ayrıca bu saldırıların, hiçbir sektörün kendisini saldırılardan etkilenmez olarak düşünmemesi gerektiğini ve güvenlik prosedürlerini sürekli olarak kontrol etmeleri gerektiğini kanıtladığını söylemekte.

Interpol, Europol ve farklı ülkelerin otoriteleri, birlikte çalışarak, Avrupa, Rusya, Ukrayna ve Çin'de üyeleri bulunan grubun yakalanması için uğraşıyor...

Haberin Devamı

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Kaynak: CHIP Online