Gündem 20 bebeğe yapılacak aşıyı bir bebeğe yaptı!

20 bebeğe yapılacak aşıyı bir bebeğe yaptı!

Paylaş
20 bebeğe yapılacak aşıyı bir bebeğe yaptı!

20 bebeğe yapılacak aşıyı bir bebeğe yaptı!

Bitlis’in Ahlat ilçesi Burcukaya köyünde yaşayan Murat Balıkçı, 3 aylık bebeğine yüksek dozda verem aşısı yapıldığı ve yapılan aşı sonucu bebeğinin verem hastalığına yakalanma riski bulunduğu iddiasıyla, Ahlat Adliyesine gelerek sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Balıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta önce Ovakışla Sağlık Ocağı’nda görevli N.A. adlı hemşirenin, verem aşısı yapmak üzere köylerine geldiğini söyledi.

Verem aşısı çalışmasında 3 aylık bebeklerine yüksek dozda aşı yapıldığını, aşı sonrası rahatsızlanan bebeğinin verem olma riski taşıdığını dile getiren Balıkçı, şunları kaydetti:

"Geçen hafta doktor ve hemşireler verem aşısı yapmak üzere Ovakışla beldesindeki sağlık ocağına geldiler. Biz de bebeğimizin aşılarını hiç aksatmıyorduk. Doktorların aşı için geldiğini duyunca, sağlık ocağına gittik. Burada bebeğe aşıyı yaptırdık. Ancak eve döndükten bir saat sonra, çocuk sürekli ağlamaya başladı ve ateşi çıktı. Adeta yanıyordu. Bebeğe yüksek dozda aşı yapıldığını farkına varan doktor ve hemşire, hemen bizim eve geldi. Ancak yanlış aşı yaptıklarını ilkin bize söylemediler."

Haberin Devamı

Daha sonra eve gelen doktorla, bebeği alarak Bitlis Devlet Hastanesine gittiklerini belirten Balıkçı, burada çocuk hastalıkları uzmanı olan bir doktorun bebeği muayene ettiğini ifade etti.

Yapılan yanlış uygulamadan dolayı mağdur olduklarını dile getiren Balıkçı, şöyle konuştu:
"Hastanede bebeğimizden kan aldılar. Çocuğa yanlış aşı yapıldığını bize söylediler. Bebeğimiz iki gün hastanede yatırıldı. 20 çocuğa vuracakları iğneyi, sadece benim bebeğime yapmışlar. Çocuğumun şu an verem hastası olma ihtimali çok yüksek."

Bu olayın ardından Bitlis Verem Savaş Dispanserliğinden arandığını bildiren Balıkçı, dispanserliğe gittiğini ve burada kendisine bebek için ilaç verildiğini, ilaç tedavisine başladıklarını belirtti.

Yaşadıkları durum karşısında sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Balıkçı, mağdur olduğunu ve mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden destek beklediğini ifade etti.

Anne Semra Balıkçı ise, yaşadıkları durum karşısında büyük üzüntü duyduğunu ve bebeğinin bir an önce sağlığına kavuşmasını istediğini kaydetti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, olayın hemen ardından hemşire N.A.’nın açığa alındığını ve hemşire hakkında idari soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Yetkililer, Bitlis Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavide, bebekte hayati tehlike arz edecek bir bulguya rastlanılmadığını, ancak bebeğin 6 ay süreyle gözetim altında tutulacağını söyledi.