Gündem 20 bin sağlık çalışanı yürüdü

20 bin sağlık çalışanı yürüdü

Paylaş
20 bin sağlık çalışanı yürüdü

Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde dün Ankara'da, sağlıkta özelleştirmelere karşı 'Çok Ses Tek Yürek' mitingi düzenledi

SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun da sağlıkta özelleştirmeye izin vermeyeceklerini belirterek, “Özelleştirmeye, sağlık hakkının gasbına, sağlık kuruluşlarının işgaline, performans sistemine ve döner sermaye çarkına karşı isyandayız. Eşit, parasız ve ulaşılabilir sağlık hizmeti için direniş ruhunu sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TRMT-DER) Derneği Başkanı Nezaket Özgür, ise radyoloji çalışanlarının haklarının tek tek elinden alındığını ve sağlıksız ortamlarda çalıştırıldıklarını ifade etti. Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak da “Eczacılar, sağlığın taşeronlaştırılmasına, ticarileştirilmesine karşı buradalar” dedi.

20 BİN KİŞİ KATILDI

Ankara Garı’nda toplanan sağlık çalışanları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi taleplerini dile getiren sloganlar eşliğinde, kortejler halinde Sıhhiye Meydanı’na yürüdü.

Mitingde, 2 bin 695 polis görev yaptı. Mitinge yaklaşık 20 bin kişi katılırken, CHP’den Umut Oran, Bayram Meral, Oğuz Oyan, Sacid Yıldız ve Ali Rıza Öztürk de sağlık çalışanlarına destek verdi.

Haberin Devamı