Gündem 20 gün önce sinyal vermişti

20 gün önce sinyal vermişti

Paylaş
20 gün önce sinyal vermişti

Elazığ'da szon 20 günden bu yana meydana gelen öncü depremlerin, ana depremin habercisi olduğu belirtildi

İnönü Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, son 20 gündür Elazığ’da sıklıkla deprem aktiviteleri gördüklerini, bunu daha önce dile getirdiklerini ifade etti.

Öncü depremlerin ana depremi getireceğini 20 gün öncesinden tespit ettiklerine işaret eden Önal, bundan sonra büyük şiddetli artçı depremlerin yaşanabileceğini söyledi.

Önal, "Elazığ’da son 20 gündür saydığımız 25 öncü deprem, ana depremin habercisiydi. Bugün sabah saatlerinde yaşanan 6.0 büyüklüğündeki deprem ana depremdi. Elazığ’da 30’a yakın artçı deprem yaşadı.

ELAZIĞ'I DEPREM VURDU
'UYARILAR DİKKATE ALINMADI'

Bundan sonra da artçı depremler yaşanmaya devam edebilir. Ancak ikinci bir ana depremin yaşanması konusunda net bir şey söylemek mümkün değil" dedi.

"FIRAT ÜNİVERSİTESİ YEREL YÖNETİMİ UYARMADI"

Bundan sonrasında depremde yapılması gerekenlerin uygulamaya konulması gerektiğine dikkati çeken Önal, şöyle konuştu: "Daha önce Elazığ’da böyle bir deprem yaşanabileceğini söylemiştik.

Fırat Üniversitesi'nin bu konuda yerel yönetimleri uyarıp uyarmadığını bilmiyorum. Bundan sonrasında depremde yapılması gerekenlerin uygulamaya konulması gerekiyor. Vatandaşların kesinlikle zarar görmüş binalara girmemesi, afet işlerinin uyarılarına kesinlikle uymaları gerekiyor."