Gündem 20 günlük çifti ölüm ayırdı

20 günlük çifti ölüm ayırdı

Paylaş
20 günlük çifti ölüm ayırdı

Büyük Menderes Nehri'ne uçan otomobilde bulunan 20 günlük evli çiftten, 17 yaşındaki gelin kurtuldu, 19 yaşındaki damat kayıp

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde yoldan çıkan otomobil Büyük Menderes Nehri’ne uçtu. Otomobilde bulunan 20 günlük evli çiftten 17 yaşındaki Nilay Baskın kendi imkanlarıyla kurtuldu. Otomobil sabah saatlerinde nehirden çıkarılırken, 19 yaşındaki Birol Baskın’a ulaşılamadı.

Haberin Devamı

Birol Baskın’ın (19) kullandığı 35 ZBA 60 plakalı otomobil, dün akşam İzmir Ödemiş’ten Denizli’ye gelirken Sarayköy ilçesi Köprübaşı mevkisinde Büyük Menderes Nehri’ne düşmüş, Nilay Baskın (17) nehirde sürüklenen araçtan kendi imkanlarıyla çıkıp yüzerek karaya ulaşmıştı.

Nilay Baskın’ın babası Veli Kayman, “Kızım ile damadım bana sürpriz yapmak istemiş. Sanırım otomobil hızlı geliyormuş. Çok üzgünüz. Kızım kurtuldu ama damadım hala kayıp” dedi.

Alınan bilgiye göre, Menderes Nehri’nde arama çalışmalarını sürdüren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile itfaiyeye bağlı Sualtı Arama Kurtarma ekipleri, 35 ZBA 60 plakalı otomobili buldu. Vinçle Büyük Menderes Nehri’nden çıkarılan otomobilde, Birol Baskın’ın olmadığı görüldü.

Haberin Devamı

Nehre düşen otomobilden çıkan ve hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Nilay Baskın (17), olay yerine gelerek aracın sudan çıkarılmasını izledi. Babası Veli Kayman ve kayınpederi Ali Baskın ile kurtarma çalışmasını izleyen Nilay Baskın, gazetecilere "Virajı alamadık, suya düştük, ben kendi imkanlarımla çıktım" dedi.

Nehirde kaybolan Nilay Baskın’ın eşi Birol Baskın’ın bulunması için Büyük Menderes Nehri’nin Buharkent’e kadar olan 17 kilometrelik kısmında arama çalışmalarının sürdürüleceği bildirildi.

20 GÜN ÖNCE EVLENMİŞLERDİ

Denizli’de oturan Nilay Baskın ile İzmir’in Ödemiş İlçesi’ne bağlı Ovacık Köyü’nde oturan çiftçi Birol Baskın’ın iki yıl önce bir internet sitesinde taşınarak arkadaş olduğu ve çiftin ailelerinin rızalarını alarak 3 Haziran’da Denizli’de evlendiği öğrenildi.