Ekonomi 20 liradan az borcu olanın elektriği kesilmeyecek

20 liradan az borcu olanın elektriği kesilmeyecek

Paylaş
20 liradan az borcu olanın elektriği kesilmeyecek

Enerji Bakanı, elektrik dağıtım şirketlerini, daha 'esnek' ve 'hassas' olmaya davet etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara’da bir araya geldiği elektrik dağıtım şirketlerini, alacaklarının tahsilinde daha ‘esnek’ ve ‘hassas’ olmaya davet etti. Yıldız, “Geçenlerde bir caminin bile elektriğinin kesildiğini duydum. Bunlara biraz dikkat edelim. Bu direkt vatandaşa yansıyan bir konu. Bu tür vatandaşın hassas olduğu konularda siz de biraz hassasiyet gösterin” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Yıldız, geçen hafta cuma günü elektrik dağıtım şirketlerinin oluşturduğu Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) yönetimi ile bazı dağıtım şirketlerinin yöneticilerini kabul etti. Dağıtım şirketlerinin, 20 TL’nin altındaki ilk faturanın ödenmemesi halinde elektriği kesmeyecek bir yöntem üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Buna göre herhangi bir abone, 20 TL’nin altındaki ilk faturadan sonraki faturayı ödemezse elektriği kesilecek. ELDER yetkilileri, bazı dağıtım şirketlerinin, abonelerine duyurmamakla birlikte bu tür bir uygulamaya başladığını belirterek, ‘uygulamanın resmen duyurulması ve yaygınlaşması halinde istismarların’ gündeme gelebileceği kaygısını dile getirdi.

HABERTÜRK