Türkiye (Son Dakika) 20 liralık saati 2 bin liraya sattılar

20 liralık saati 2 bin liraya sattılar

Paylaş
20 liralık saati 2 bin liraya sattılar

Sultanbeyli'de altın rengine boyanmış 20 TL değerindeki saatleri, altın olduğunu söyleyerek 2 bin liraya sattığı öne sürülen 4 kişi yakalandı

Seracettin Taşdemir, İstanbul Sultanbeyli’de çarşıda dolaşırken yanına bir kişi yaklaştı. Almanya’dan geldiğini söyleyen kişi, elinde altın saat bulunduğunu ve ucuza satabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

'BEN KUYUMCUYUM...'

Taşdemir, altın zannettiği altın rengine boyanmış saati almayı kabul etti. Bunun üzerine ikili, saati kontrol ettirmek için yakındaki bir kuyumcuya yöneldi. Kuyumcu dükkanına girecekleri sırada ikinci dolandırıcı devreye girdi. İkiliyi durduran bu kişi, "İçeride sayım yapılıyor, ben kuyumcuyum, ben yardımcı olayım" dedi. Kendini kuyumcu olarak tanıtan dolandırıcı, Taşdemir’e saatin altın ve yaklaşık 30 bin lira değeri olduğu belirtti.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Kuyumcu dükkanı önündeki pazarlığa 2 kişi daha dahil oldu. Kendilerini oto galerici olarak tanıtan 2 kişi, saati almak istediklerini söyledi. 4 dolandırıcının planı nedeniyle saatin altın olduğuna inanan Seracettin Taşdemir, 2 bin lira ödeyerek altın rengine boyanmış 20 lira değerindeki saati satın aldı.

Haberin Devamı

Taşdemir, 2 bin liraya aldığı saati ertesi gün satmak için kuyumcuya gitti ancak saatin altın olmadığını öğrenince büyük bir şok yaşadı. Dolandırıldığını anlayan Seracettin Taşdemir hemen polise başvurdu. Bunun üzerine Güven Timleri olayın önünde meydana geldiği kuyumcu dükkanının güvenlik kamelarını inceledi. Yapılan inceleme sonucu sabıkaları bulunan şüpheliler tespit edildi.

BİR KURBAN DAHA VAR

Heryerde aranan şüphelilerden Evren G. önceki gün yakalandı. Evren G.’nin ifadesi doğrultusunda diğer şüpheliler de bir benzin istasyonunda yakalandı. Şüphelilerin aynı yöntemle bir kişiyi daha dolandırdıkları ortaya çıktı. Çeşitli suçlardan çok sayıda sabıka kaydı bulunduğu öğrenilen 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.

DHA

20 liralık saati 2 bin liraya sattılar